Hrvatska
Regija
Brokeri izgubili dvije utakmice, dobili Pavla Pšihistala i stekli veliko iskustvo

Brokeri izgubili dvije utakmice, dobili Pavla Pšihistala i stekli veliko iskustvo

Autor: Basketball.hr/Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Regional Youth Basketball Games.

u nedjelju 03.11. 2019. godine mladi košarkaši Vrijednosnica Osijek 2002. godište i mlađi su u okviru redovne međunarodne juniorske lige gostovali u Subotici gdje su odigrali dvije utakmice. U prvoj utakmici igranoj u 12 h po općoj ocjeni odigrali su odličnu utakmicu sa znatno tjelesno superiornijim te i jednu do dvije godine starijim protivnikom iz OKK Sloboda iz Tuzle. 

Na kraju su Tuzlaci bili bolji i pobijedili rezultatom 72-60. Za Brokere, koju je s klupe vodio trener Davor Dogan nastupili su Ivan Starčević 10, Leon Kurepa 10, Jerko Leko 1, Ivan Jelavić 10, Tadej Tomljenović 8, Lovro Mudri, Tin Kralik, Mata Boras, Pavao Pšihistal 14, Petar Mikolčević 7 i Alen Beneš. Za istaknuti je svakako vrlo kvalitetnu partiju u svim košarkaškim elementima mladog Pavla Pšihistala. Pohvale za znatno zalaganje idu i svim ostalim igračima. 

U drugoj utakmici igranoj u 16 h protiv ekipe OKK Spartak očito je bilo da Osječani nisu spremni u tako kratkom vremenu ponoviti ni blizu igru kao iz prve utakmice. Domaćini iz Subotice bili su znatno bolji što i pokazuje i konačni rezuitat 84-61. Organizacija turnira uključujući i suđenje bili su na vrlo zavidnoj razini, što je za Osječane motiv da buduo uzorni organizatori u veljači 2020. godine kad je na programu turnir u Osijeku.