Hrvatska
Cedevita dočekuje Zadrane bez Banića i Žganeca

Cedevita dočekuje Zadrane bez Banića i Žganeca

Autor: KK Cedevita

U prvom dijelu sezone Sito Alonso je nadmudrio Aleša Pipana. Kako će proći 'sudar' Slavena Rimca i Ante Nazora?

U 13. kolu ABA lige Cedevita dočekuje Zadar, utakmica se igra u subotu u KC Dražen Petrović s početkom u 19 sati. U prvom dijelu sezone Cedevita je u Višnjiku slavila 95:85 no obje momčadi u novi hrvatski derbi ABA lige ulaze s ponešto izmijenjenim sastavima uz nove trenere. Cedevita ovom prigodom ne može računati na ozlijeđene Banića i Žganeca.

"Pokušavamo se najbolje moguće pripremiti za Zadar koji u Zagrebu igra tradicionalno dobro. Ove sezone, uostalom, igraju dobro na gostovanjima tako da nas sigurno čeka jedna teška utakmica. Trebamo ih shvatiti ozbiljno i ništa ne prepuštati slučaju kako bi došli do pobjede. Prvi susret u ABA ligi otišao je na našu stranu ali ovom prigodom susreću se potpuno različite momčadi, i s naše i s njihove strane. Moramo se fokusirati na sebe, upozorili smo igrače na njihove najbolje stvari, kažem, pred nama je novih 40 minuta i vidjet ćemo tko će biti bolji", susret najavljuje trener Slaven Rimac.

Domagoj Bošnjak vrlo dobro zna koliko Zadar zna biti opasan u Zagrebu. "Mi smo u dobrom ritmu u zadnje vrijeme. Dolazi nam Zadar koji na gostovanjima ove sezone igra odlično. Sigurno stižu sa željom za pobjedom, ali mislim da je sve u našim rukama, kako ćemo mi reagirati. Pobjeda protiv Partizana puno nam znači, dodatno nas motivira tako da sve ovisi o nama uoči Zadra koji je opasan protivnik. Ne smije biti opuštanja, dobro ćemo se pripremiti i nadam se stići do nove pobjede."