Hrvatska
Cedevita Junior bez četvorice važnih igrača poražena od Zadra

Cedevita Junior bez četvorice važnih igrača poražena od Zadra

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Liga za prvaka

Cedevita Junior je u 8. kolu Lige za prvka HT Premijer lige, u Domu sportova poražena od Zadra rezultatom 78:94 (15:29, 27:29, 23:19, 13:17).

Cedevita Junior u susret je ušla oslabljena neigranjem čak četvorice prvotimaca – Cianija, Mustapića, Topolovića i od ranije Batinića te su u sastav "uskočili" Toni Bilić i Ivan Bogdanović koji je nekoliko sati ranije odigrao utakmicu za Mladost protiv Samobora. Trojac koji su činili mladi reprezentativci, Bilić, Bogdanović i Zanki su odlično iskoristili svoje minute i odlično odigrali svoje uloge. Bilić je bio napadački raspoložen, defanzivac Vice Zanki je ukrao dvije lopte dok je za Ivana Bogdanović ova utakmica bila prva službena u seniorskom dresu Cedevite Junior i upisao je svoje prve poene. 

Zadrani su bili raspoloženi za tri, bolje su ušli u utakmicu te su već nakon prve četvrtine imali prednost 15:29. Domaćini su se u drugoj četvrtini uspjeli vratiti zahvaljujući tricama Vite Kučića, a dolazak na samo 7 poena razlike (39:46) bio je signal upozorenja. Momčad Danijela Jusupa ozbiljno ga je shvatili i serijom 12:0 došli su do svoje najveće prednosti od +19 (39:58). Još jednom tricom u zadnjem napadu Kučić je smanjio rezultat i došao do svog čak 19. poena u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Cedevita Junior je uspjela smanjiti rednost Zadrana u trećoj četvrtini, ali nažalost nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist te su dva boda otišli na stranu plavo-bijele. 

Vito Kučić je bio izuzetno raspoložen danas, susret je završio s 28 poena i 2 skoka, Toni Bilić je zabio svoj "career-high" večeras, zabio je 12 poena uz 4 skoka i 1 asistencija. 

Za Zadar, Arijan Lakić je zabio 18 poena uz 2 skoka. 

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Za nas je najsvjetlija točka utakmice igra mladih igrača, Bilića, Zankija, Bogdanovića. S problemima koje imamo, bez visokih igrača, još i Mustapića i Batinića, četvorice igrača iz prve momčadi, pokušali smo zonom, ali nismo imali potrebnu energiju, bili smo preplašeni. Odlučili smo ne raubati Simona, stalno smo bili blizu ali vidjelo se da Zadar ima to iskustvo i zasluženo je pobijedio."

Vito Kučić, igrač Cedevite Junior: "Cijeli tjedan smo bili bez puno igrača iz rotacije koji su pod ozljedama, krpali smo se s juniorima koji su odigrali fantastično, bez straha. Ja sam iskočio ali to nije ni bitno, nego sa de skupimo, regeneriramo i idemo u nove pobjede."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Najveći dio prvog poluvremena smo odigrali dobro, pogađali smo šutove i napravili razliku. Drugo su oni odigrali malo agresivnije, neke igrače smo malo odmarali i oni su bili ravnopravan protivnik, napravili su nam problem i nismo imali dobre situacije za šutove."

Arijan Lakić, igrač Zadra: "Bili smo spremni, vidjeli smo da imaju nekoliko ozlijeđenih prvotimaca, ali imaju dosta igrača koji mogu kvalitetno igrati 40 minuta. Igrali smo od početka kako treba, branili 1 na 1, imali i padove, ali na kraju zasluženo pobijedili."