Hrvatska
Cedevita Junior briljira, šuterska forma ne pada, sa Simonom sve je drugačije

Cedevita Junior briljira, šuterska forma ne pada, sa Simonom sve je drugačije

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Uzvratili Furniru

U 18.kolu HT Premijer lige Cedevita Junior je kao gost u KC Dražen Petrović nadigrala Furnir 92:75 i tako uzvratila za poraz iz prvog dijela sezone kada je Furnir slavio u Domu sportova. 

Odlična šuterska večer Cedevite Junior koja je već u prvom poluvremenu ubacila deset trica, a nakon prednosti Dubravaša 3:2 napravila seriju 14:0 i ostavila domaćine sedam minuta bez koša. Kruno Simon je dva puta zabio tricu uz dodatno bacanje i sastav Damira Mulaomerovića je već u završnici prve četvrtine imao 16 razlike (25:9). Zakratko je bljesnuo prvi strijelac lige Taveion Hollingsworth koji je sa osam uzastopnih poena smanjio (17:27). Činilo se da je sve  riješeno do poluvremena na koje su gosti nakon dvije uzastopne trice Ivana Vrgoča i jedne Vite Kučića otišli s velikih +28 (58:29).

Odlično je Furnir ušao u drugo poluvrijeme i na krilima Filipa Paponje kreirao seriju 24:4 i u 27.minuti stigao na minus 9 (53:62). Morao je Damir Mulaomerović vratiti Simona u igru, a Cedevita Junior je u posljednjih deset minuta ušla s +14 (74:60). Sve nade Furnira u neizvjesnu završnicu nestale su nakon poena Renata Serdarušića i trice Kučića za 82:63.

Simon je predvodio Cedevite Junior s 18 poena, Serdarušić je dodao 15, Kučić 12, a Đorđe Topolović 11 uz 10 skokova. Kod Furnira prvo ime Paponja s 18 poena, Filip Kalajžić je dodao 11.