Hrvatska
Cedevita Junior energijom slomila Depolink Škrljevo, bila je to Karačićeva večer

Cedevita Junior energijom slomila Depolink Škrljevo, bila je to Karačićeva večer

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

FAVBET Premijer liga

Cedevita Junior slavila je u 10. kolu FAVBET Premijer lige protiv DepoLink Škrljeva rezultatom 73:81.

Cedevita Junior sjajno je otvorila utakmicu u Draženovom domu serijom 7:0 zahvaljujući čvrstoj obrani što je rezultiralo i s velikim brojem atraktivnih poteza do kraja prve četvrtine koja odlazi na stranu domaćina, 23:10.
Dobar pristup "narančastih" nastavlja se i sljedećih deset minuta te je rezultat na poluvremenu bio 47:29. Posebno raspoložen bio je Ivan Karačić koji je već u prvom dijelu skoro zabilježio "double-double" učinak s 14 poena i 8 skokova. Uz njega su još vrlo učinkoviti bili Kučić i Allen svaki s 8 poena.

Ekipa Damira Mulaomerovića i u drugom poluvremenu nastavlja igrati visokim intenzitetom te odlazi na prednost veću od 20 razlike i treća četvrtina završava rezultatom 73:51. Posljednjih 10 minuta igre pripalo je gostima čime je smanjena ukupna prednost Cedevite Junior pa utakmica završava rezultatom 94:81.

Karačić je na kraju stigao do "dvostruko-dvostrukog" učinka sa 16 poena i 13 skokova, uz dvije blokade i jednu ukradenu loptu. Vito Kučić bio je vodeći strijelac s 22 poena i podijelio najviše asistencija u redovima Cedevite Junior s ukupno 5. Allen je dodao 20 koševa, a Martin Jelić bio je vrlo dobar s klupe uz 14 poena.

S obzirom na smanjen broj dostupnih igrača zbog ozljeda i bolesti, svoju priliku jako su dobro iskoristili najmlađi igrači Ivan Bogdanović i Marko Ljubičić. Do kraja utakmice, Bogdanović je odigrao skoro 20 minuta uz korisne doprinose ekipi u napadu i obrani (4 poena, 2 skoka). Ljubičić je dao sličnu vrstu pomoći u malo manje od 10 minuta na parketu (4 poena, 1 skok).

Statistika

"Svaka čast dečkima, uz sve probleme koje imamo - bolesti Batinića, ozljede Bilića i Kosija - ekipa je stvarno pokazala karakter protiv neugodne ekipe Škrljeva. Mislim da smo tijekom cijele utakmice karakterom i defenzivnim pristupom bili u jako dobrom ritmu, a na kraju je najbitnije da smo pobijedili. Nažalost, ozlijedio nam se i Rašić u ranom dijelu utakmice, a moramo vidjeti što će biti s Karačićem tako da sad već imamo ozbiljan izazov što se tiče ozljeda. Trebamo se odmoriti, a u četvrtak nas već čeka utakmica protiv Zaboka. Čestitam dečkima, stvarno sam ponosan što su iznijeli taj napor. Također, mislim da je Bogdanović u 20 minuta zadovoljio u svim segmentima, a on može još bolje i bit će bolje tako da s te strane možemo biti zadovoljni," izjavio je trener Damir Mulaomerović.

"Meni je drago kako smo otvorili prvu četvrtinu s pravim pristupom i razinom energije. Zbili smo redove, s obzirom na to da nas je bilo zapravo samo devet - bez Kosija, Bilića i kapetana Batinića. Drago mi je što su naši najmlađi suigrači doprinijeli svojom energijom i što smo svi zajedno pokazali karakter. Škrljevo je pojačalo ritam na kraju, a naša energija je možda malo pala, ali nismo se dali i srećom sve je dobro završilo za nas," dodao je najbolji igrač utakmice Ivan Karačić.