Hrvatska
Cedevita junior nadoknadila -16 i stigla do prve pobjede

Cedevita junior nadoknadila -16 i stigla do prve pobjede

Bošnjak zabio 24 poena uz 12 skokova.

U susretu klubova koji su porazom otvorili sezonu u Prvoj ligi košarkaši Cedevite Junior su kao gosti slavili u Sesvetama 76:69. Bolje otvaranje domaćina koji je tricama Babića i Tušeka poveo 8:2 i gotovo cijelo prvo poluvrijeme bio u prednosti. Philip Babić je predvodio Sesvete koje su u završnici prvog poluvremena stigle do 14 razlike (44:30). Najvećih +16 za momčad Tomislava Vouka bilo je na početku drugog poluvremena (46:30) kada je ubacio Antonio Mišić. Tada su krenuli gosti koji su nastupili bez Buovca i Brzovića, a preko Mateja Bošnjaka sjeckali prednost da bi na osam minuta prije kraja Karlo Lukačić poravnao rezultat (57:57). Slabe minute domaćina koriste Markočić i Ogrizović pa je momčad Marka Trninića stigla do prednosti od 10 razlike (73:63) koju je sačuvala do kraja susreta.

”Mislim da moji ponajbolji igrači, a prije svih Papak, Babić i Tušek su dosta emotivno ušli u ovu ligu i rade greške koje inače nisu radili. Dovedu se u probleme s osobnim pogreškama, a uzmu šuteve koje inače ne uzimaju i mislim da moramo malo smiriti strasti i raditi više na treningu pa će biti bolje”, kazao je trener Sesveta Tomislav Vouk, a više zadovoljstva imao je Marko Trninić čija je momčad upisala prvu pobjedu:

 ”Krenuli smo u utakmicu bez Brzovića i Buovca, a u prvoj četvrtini se ozlijedio Žužul tako da smo ostali na jednom visokom igraču. Morali smo se prilagođavati tijeku utakmice. Prvo poluvrijeme smo imali dosta problema sa skokom u napadu i igrom u obrani. Drugo poluvrijeme smo odigrali timski, dignuli agresivnost i s većim brojem poena u tranziciji. To nas je vratilo u egal i otvorilo put do pobjede”.

Matej Bošnjak je predvodio Cedevitu Junior s 24 poena i 12 skokova. Karlo Lukačić (9sk) i Matija Markočić (13 sk) su dodali po 15, a Renato Serdarušić 9 poena. Sesvete su imale 16 skokova manje, a izuzev Babića (22 poena) i nisu imali raspoloženog igrača u napadu. Antonio Mišić je dodao 11.

SESVETE – CEDEVITA JUNIOR 69:76

(16:17; 28:13; 11:16; 14:30)