Hrvatska
Cedevita Junior opet u finalu. Simon i Novačić kao vino

Cedevita Junior opet u finalu. Simon i Novačić kao vino

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

SuperSport kup Krešimir Ćosić

Prvi finalist SuperSport kupa Krešimir Ćosić je Cedevita Junior koja je tako ponovila uspjeh iz prošle sezone. U zagrebačkom polufinalu Vitamini su bili bolji od Dinama 89-75.

Bila je to utakmica u kojoj je Cedevita Junior u ranoj fazi utakmice otišla na +9 (22-13). Krunoslav Simon je sjajno dirigirao igrom svoje momčadi, ali čim je sjeo na klupu Dinamo je uhvatio priključak i stigao na samo poen zaostatka 25-24.

Druga četvrtina donijela je novi bijeg papirnatog favorita Cedevite Junior. Mulaomerovića momčad je stekla je do poluvremena 12 poena viška (52-40), a potom i najvećih +13 na otvaranju treće četvrtine (53-40). Uslijedio je veliki preokret Dinama koji predvođen sjajnim Ivanom Novačićem pravi seriju 20-2,  i dolazi do pet poena viška (55-60).

Krunoslav Simon svojim je iskustvom donio mirnoću svojoj momčadi i kao realizator i kao kreator pa Vitamini do ulaska u posljednju četvrtinu vraćaju prednost na svoju stranu (68-63).

Andro Anzulović je tricom za 68-66 probudio nadu dinamovcima, no Simon, Mustapić i Ciani su svojim koševima, uz dobru obranu cijele momčadi, vrlo brzo Cedevitu Junior usmjerili prema finalu (79-68). Dinamo se kod tog rezultata potpuno slomio te je prednost Mulaomerovićeve momčadi narasla do +17 (85-68). Završne dvije i pol minute bile su odrađivanje posla.

Najbolji igrač Cedevite Junior s 19 poena i 12 asistencija bio je Krunoslav Simon. Mustapić je zabio 23 poena od čega čak 13 s linije slobodnih bacanja uz samo jedan promašaj.

Ivan Novačić je s 20 poena i 6 skokova bio prvo ime Dinama.