Hrvatska
Cedevita Junior osvojila Kup Krešimira Ćosića regije Centar i prošla u 1/8 finala hrvatskog Kupa

Cedevita Junior osvojila Kup Krešimira Ćosića regije Centar i prošla u 1/8 finala hrvatskog Kupa

Mršić na tribinama.

Cedevita Junior slavila je i četvrti puta u ovogodišnjem Kupu Krešimira Ćosića te tako osigurala 1/8 finala ovog natjecanja. Pobjedom u Domu košarke Cedevita nad Boscom 99:85 (32:17, 31:17, 20:26, 16:25) osvojila je Kup Ćosića za regiju Centar i tako dobila mogućnost u 1/8 finala zaigrati protiv momčadi iz HT Premijer lige, možda i nekog od kvarteta Cibona, Zadar, Split ili Gorica kao ABA ligaša. 

Sve je počelo bajno u Domu košarke, Cedevita Junior je, iako uz izostanak kapetana Davida Ušića, s lakoćom lomila obranu Bosca i na poluvremenu vodila s visokih 63:34. Ipak, u nastavku su gosti uhvatili ritam no snage za preokret nije bilo a Cedevita Junior je u posljednjoj minuti imala +20 pa ipak malo prikočila za završnih +14.

Kod domaćih su posebno raspoloženi bili Emir Šabić s 22 koša, Matej Bošnjak ubacio je 18 ali uz 13 skokova, 4 asistencije i 2 blokade, Petar Dubelj 17 koševa a Stipe Krstanović je kao najbolji dodavač s 7 asistencija upisao i 9 koševa. Kod Bosca su najiskusniji Pero Babić s 22 i Luka Katura s 21 košem prednjačili.

Cedevita Junior: Tomić 4, Ogrizović 12, Serdarušić 7, Dubelj 17, Krstanović 9, Skelin, Gatarić 3, Šabić 22, Bošnjak 18, Jacović 7, trener Marko Trninić

Bosco: Katura 21, Zrnić 18, Babić 22, Petrović 16, Mijić, Mohač 3, Blažević 3, Tomić 2, Krajinović, Perica, Cvijanović, Popović, trener Luka Jovanović

"Fenomenalno prvo poluvrijeme, vjerojatno najbolje što smo odigrali u ovom pripremnom razdoblju. Razlika je bila pomalo i nestvarna, nismo ju očekivali s obzirom da je Bosco kvalitetna momčad. Drugo poluvrijeme je došlo do određenog opuštanja što nije dobro ali je i razumljivo s obzirom na razliku u prvom dijelu. Ušli smo i u probleme sa osobnim pogreškama ali sve u svemu jako sam zadovoljan pobjedom i čestitam momcima. Kako vrijeme ide sve više napredujemo i igrači su sve bolji i bolji. Ušić nam je dosta falio ali današnja utakmica je bila takva da je Bosco većinom igrao u small ball-u pa to nije toliko došlo do izražaja jer Ušić je igrač koji čini razliku", rekao je poslije utakmice trener Cedevite Junior Marko Trninić. "Mi u 1/8 finala Kupa Krešimira Ćosića nemamo nikakvih imperativa pobjede, to će biti jedno zadovoljstvo, nagrada ovim momcima da igraju protiv premijerligaša ili ABA ligaša. Ja očekujem dobru utakmicu i volio bih što boljeg protivnika."

Spomenimo i niz uglednih gostiju na večerašnjoj utakmici kao vodstvo starijeg brata iz Cedevita Olimpije iz Ljubljane, oca trenera Cedevite Junior Slavka Trninića ili bivšeg igrača Cedevite Zagreb Karla Žganeca ili izbornika i trenera Zadra a bivšeg trofejnog trenera Cedevite Zagreb Veljka Mršića.