Hrvatska
Cedevita junior povela, Ličina poručio: Ovo je tek prva utakmica!

Cedevita junior povela, Ličina poručio: Ovo je tek prva utakmica!

Finale doigravanja za popunu HT Premijer lige.

Košarkaši Cedevite Junior slavili su u prvom susretu finalne serije doigravanja za prolaz u HT Premijer ligu protiv Dinama Zagreb 85:75 (21:23, 25:15, 13:20, 26:17) na svom terenu u Domu košarke Cedevita te u seriji do dvije pobjede vode s 1-0. Uzvrat je na programu u srijedu od 20:15 u KC Dražen Petrović. Očekivano, finale je ponudilo sjajnu košarku, čvrstu, na razini HT Premijer lige. 

Neizvjesna i izjednačena 1. četvrtina, vodstvo Cedevite Junior u drugoj i +8 na poluvremenu. Dinamo se ne predaje i vraća u utakmicu u 3. četvrtini i vodstvo gostiju početkom četvrte 61:63. No, onda Cedevita Junior ubacuje u brzinu više, odlučni su i precizni prije svih Smajlagić i Krstanović koji pogađaju u serijama i pitanje pobjednika riješeno je prije završnice. 

Kod Cedevite Junior Sven Smajlagić 22 koša, 3 skoka, 2 asistencije i 2 ukradene lopte, Petar Ogrizović 15 koševa, 4 skoka, 2 asistencije, 1 ukl, 1 blokada, David Ušić 11 koševa, 7 skokova, 1 asist, Stipe Krstanović 10 koševa, 7 skokova, 1 asist, 1ukl. Kod Dinama najbolji Delić s 18 koševa, 11 skokova, 3asistencije i 2 blokade.

STATISTIKA

Marko Trninić, trener Cedevite Junior:

"Bila je kao što smo i očekivali teška, tvrda utakmica, što se i razumljivo u finalu play offa. Mislim da smo generalno odigrali dobro, čestitam momcima na tome, pokazali su karakter kada je bilo najpotrebnije. Nisam zadovoljan sa zagrađivanjem, dopustili smo previše napadačkih skokova Dinamu, i treća četvrtina, jedan pad u igri, crna rupa. Ključnu četvrtu četvrtinu smo odigrali maestralno, ona je odlučila pobjednika. Sve je moguće, ali mi idemo na pobjedu i u drugoj utakmici, nešto se pita i protivnika ali uvjeren sam da moji igrači mogu odigrati još bolje i dat ćemo sve od sebe da u drugoj utakmici pobijedimo."   

Milan Ličina, trener Dinama Zagreb:

"U određenim momentima Cedevita Junior je bila malo bolja, ipak je ovo njihov domaći teren, neki šutevi su im ušli, neke situacije su bile takve kakve jesu ali ovo je tek prva od tri utakmice koje nas očekuju u ovom finalu. Mislim da su ljudi koji su ovo gledali bili oduševljeni, pozdravljam sve koji su gledali na YouTubeu i neka nastave pratiti, mislim da nas očekuju još dvije zanimljive utakmice."