Hrvatska
Regija
Cedevita Olimpija raskida ugovore s igračima, što čeka vodstvo ABA lige?

Cedevita Olimpija raskida ugovore s igračima, što čeka vodstvo ABA lige?

Autor: Branko Tabak

Ljubljančani se zahvalili i Filipu Krušlinu.

Sve je izglednije da nastavka ABA lige neće biti. Ne nazire se kraj krize uzrokovane koronavirusom, broj oboljelih i preminulih raste u svim zemljama koje participiraju i ligi pa potezi poput onih iz Cedevita Olimpije ne čude.

Hrvatski predstavnici u ABA ligi, Cibona i Zadar, raspustili su momčadi prije petnaestak dana, a raskidi ugovora s igračima ovih su dana glavna poslova aktivnost Cedevita Olimpije.

Prvo se zahvalilo reprezentativcima Njemačke (Maiku Zirbesu), Bosne i Hercegovine (Andriji Stipanoviću) i Hrvatske (Filipu Krušlinu), a potom je ista sudbina dočekala Domena Bratoža i Domenica Artisa.

Čekanje ABA ligu neće dovesti do optimalnog rješenja, jer čak i da donese odluku o nastavku natjecanja, klubovi neće na raspolaganju imati igrački kadar za takvo što, barem ne onaj koji bi jamčio regularnost natjecanja.

Stoga bi bilo dobro čim prije donijeti odluku i omogućiti klubovima da se preslože. Ili barem pokušaju. Gospodarska kriza sigurno će bitno utjecati na izgled lige, njezin sastav, sustav i kvalitetu košarke koja će se u njoj igrati.