Hrvatska
Regija
Cedevita prokockala pobjedu

Cedevita prokockala pobjedu

Autor: Paulo Sarić

Presudila je serija 1-12 pred sam kraj susreta.

Igokea je opasna. Iako se to u određenoj mjeri znalo i uoči početka sezone, kasno dovođenje Amerikanaca, pogotovo Dorella Wrighta koji je prije manje od deset dana došao u klub iz Aleksandrovca svrstavalo ih je u očima mnogih na samo dno lige po kvaliteti. Uz bok MZT-u i Zadru. No, momčad Dragana Bajića je pobjedom nad Cedevitom u gostima rezultatom 79-84 došla do svog drugog trijumfa sezone.

Iako su momci Jurja Zdovca poveli tricom Nicholsa, gostujući je sastav od početka pokazao da u Zagreb nije došao potpisati poraz. Radivojević i Wright su izgradili prvu osjetniju prednosti Igokee krajem prve dionice (20-28), no hrvatski se prvak ubrzo vratio u utakmicu i do poluvremena prvo izjednačio, pa nakratko i prešao u vodstvo (41-40). Ipak, u svlačionice se otišlo s minimalnom prednošću bosanskohercegovačkog šampiona.

U nastavku smo dugo vremena gledali izjednačenu utakmicu. Niti jedna momčad nije se uspjela odvojiti na prednost veću od dva posjeda i bilo je očito da će s(p)retnija momčad u završnici doći do pobjede. Vitamini su napravili dobar posao da neutraliziraju Washingtona, a i obrana na Wrightu je bila zadovoljavajuća, no probleme su im stvarali Radivojević i Ljubičić koji su pametnom i odgovornom igrom dali dodatnu vrijednost svojoj momčadi. Kada se na to nadovezala čvrsta obrana na Stipanoviću kojega je Bajićeva momčad, za razliku od Zadra u protekla dva susreta, čvrsto branila ne dopustivši mu da zauzme poziciju u reketu potjeravši ga dalje od koša, hrvatski je prvak izgubio dubinu u napadu i upao u probleme.

FOTO: KK Cedevita - Marin Sušić

Pokušala je Cedevita s nekoliko brzih trica, ali nisu bili precizni pa su se gosti počeli vraćati u susret. Četiri i pol minute prije kraja domaćini su imali pet koševa prednosti (74-69), no u naredne četiri minute zabili su samo poen i prokockali pobjedu. Igokea je napravila seriju 1-12 i iskoristila pogreške Cedevite te je došla do svoje druge pobjede u Jadranskoj ligi. Na koncu se ključnom pokazala trica Ljubičića preko Roka Lenija Ukića za plus četiri. Iako je u tim trenucima ostalo i više nego dovoljno vremena za povratak narančaste družine ona nije uspjela iskoristiti poklone koje su joj gosti pružali.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je nekadašnji NBA prvak Dorell Wright s 22 koša, dok je Vuk Radivojević dodao 16, uz šest asistencija, a istaknuo se i vrlo dobri Marko Ljubičić s 15 poena. Najbolji u redovima Cedevite ponovno je bio Demetris Nichols koji je zabio 18 koševa, uz tri dodavanja i četiri ukradene lopte.