Hrvatska
Vitamini su svijet za sebe

Vitamini su svijet za sebe

Autor: Paulo Sarić

Iako je u rezultatskom smislu ostvaren napredak, Cedevita je ponovno rutinski svladala Zadar.

Košarkaši Zadra poraženi su i drugi puta u dva dana od aktualnog hrvatskog prvaka. Večeras su Vitamini bili bolji u HT premijer ligi rezultatom 76-65. Razlika u kvaliteti između ova dva suparnika jednostavno je prevelika, pa Zadranima ostaje da bodove traže protiv slabijih protivnika.

Jednako kao i u Zadru u srijedu, dalmatinski je sastav poveo, Kraljević je jako dobo ušao u utakmicu i zabio prvih pet poena svoje momčadi, no i centar s druge strane je bio raspoložen. Stipanović je motivirano zaigrao nakon lakše ozljede koju je zadobio prije dva dana te je vrlo brzo doveo Zagrepčane u vodstvo. Božić je u tim trenucima sa sedam vezanih poena držao Zadar u priključku, pa je prva četvrtina završila neriješenim rezultatom (21-21). Gosti su puno bolje otvorili drugu dionicu i uz pomoć serije 0-6 prisilili trenera Zdovca na minutu odmora nakon nešto više od minute igre u nastavku.

No, bilo bi im bolje da nisu. Nakon kratkog predaha Cedevita je ponovno zaigrala kako zna, te je do poluvremena primila samo četiri poena što je iskoristila na odmor ode s dvoznamenkastom prednošću (43-33). Zadrani su upali u crnu rupu iz koje se nisu uspjeli izvući do kraja susreta.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

I nakon povratka iz svlačionica nastavilo se u istom ritmu pa je Demetris Nichols košem i dodatnim slobodnim bacanjem u 27. minuti odveo svoju momčad na plus 21 čime je praktički prelomio utakmicu i riješio pitanje pobjednika. Ako ga je i bilo. Zadar je pokazao da se kvalitetom ne može nositi sa zagrebačkim sastavom, ali to nitko nije ni očekivao. No, ono što su dvije utakmice ovih suparnika u 48 sati pokazale jest da je Zadar ove sezone koncipiran na način da će teško priprijetiti momčadima s kojima nije u istom razredu kvalitete. A takvog ga očekuje teška sezona.

U posljednjih se deset minuta ušlo s plus 23 Cedevite, nakon čega su igrači Jurja Zdovca digli nogu s gasa. Zadar je iskoristio opuštanje u redovima domaćina i napravio seriju 0-11, no do kraja nije ostalo dovoljno vremena da se išta napravi.

Vitamine je predvodio vrlo dobri bosanskohercegovački reprezentativac Andrija Stipanović s 19 koševa i devet skokova, dok je drugi dvoznamenkasti u njihovim redovima bio Filip Krušlin s 12 poena. Zanimljivo, sve je zabio iza linije 6.75. Kod Zadra koji je u večerašnjem susretu još jednom pokazao da mu jednako velik, ako ne i veći problem od onoga kojega ima na poziciji razigravača, leži na centarskoj poziciji, najbolji je bio mladi Luka Božić koji je zabio 19 koševa, dok je dvoznamenkasti bio Domagoj Vuković s deset.