Hrvatska
Cedevita se dobro namučila za pobjedu protiv Hermesa

Cedevita se dobro namučila za pobjedu protiv Hermesa

Nakon teške utakmice protiv Zadra jučer, Cedevita je samo 15-ak sati kasnije gostovala kod gradskog rivala Hermes Analitice.

Nakon što su večer ranije u produžetku u Domu sportova pobijedili Zadar, košarkaši Cedevite već u nedjelju u 12:00h u sklopu 11. kola HT Premijer lige gostovali su kod Hermes Analitice i ondje slavili 73:68. Cedevita je protiv Hermes Analitice igrala bez Filipa Krušlina, Demetrisa Nicholsa i Andrije Stipanovića.

Hermes Analitica-Cedevita 68:73 (14:11, 29.21, 11:20, 14:21)

Kompletna statistika utakmice

Domaćini su pružili jak otpor. Na poluvremenu su vodili 43:32, a nakon bolje igre Cedevite u trećoj dionici, u posljednjih 10 minuta ušlo se sa 54:52 za Hermes.

U 33. minuti Hrvoje Garafolić domaćinima je donio minimalnu prednost 58:57, no Cedevita je nakon toga preko Džanana Muse, Chrisa Johnsona i Karla Žganeca napravila seriju 9-2 i povela 66:60. Domaćini su opet prišli na zaostatak 64:66, no Roko Ukić u 37. minuti zabio je važnu tricu, a uskoro je pogodio i dva slobodna bacanja za 71:64 vodstvo Cedevite.

U završnici su se domaćini približili na -3, no Cedevita je sačuvala prednost.

"Mislim da je bio evidentan umor. Ne znam jesmo li ih možda malo podcijenili, ali ušli smo možda malo premekano u utakmicu. Oni su stvarno došli jako agresivni. Odigrali su stvarno fantastično prvo poluvrijeme, sve su pogodili, a mi nismo pogađali naše otvorene šuteve i onda je bilo teško igrati cijelu utakmicu. Na kraju smo dobili na mišiće, ali sigurno da je to utakmica za što prije zaboraviti", izjavio je poslije pobjede krilni centar Cedevite Karlo Žganec, koji je utakmicu završio s 15 poena, 13 skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti.

Od njegovih suigrača Johnson je upisao 17 poena i šest skokova, Ukić je ubilježio 12 poena, dva skoka i četiri asistencije, a Musa i Ramljak (3 skoka i 5 asistencija) zabili su po 10 poena.

Na strani Hermes Analitice 28 poena, tri skoka i tri asistencije upisao je Ivan Svoboda.