Hrvatska
Regija
Cedevita se othrvala ozljedama i nadoknadila 16 poena minusa za veliku pobjedu u Baru

Cedevita se othrvala ozljedama i nadoknadila 16 poena minusa za veliku pobjedu u Baru

Autor: KK Cedevita

Nova izvrsna utakmica Jacoba Pullena.

U 11. kolu ABA lige Cedevita je uz preokret u zadnjoj četvrtini u gostima svladala Mornar Bar 103:102. Momčad Slavena Rimca tako sada u spomenutom natjecanju ima omjer 7-4.

Domaćini su u prvom poluvremenu za tricu šutirali 8/19, a drugu četvrtinu zaključili su serijom 12-3 i na veliki odmor otišli su s vodstvom 53:44. Nakon 30 minuta igre Mornar je još uvijek vodio i bilo je 86:78. Međutim, Cedevita, kojoj se već u prvoj četvrtini ozlijedio Karlo Žganec, se potpuno vratila u igru kad je preko Jacoba Pullena, Elgina Cooka, Domagoja Bošnjaka i Andrije Stipanovića napravila seriju 10-0.

Pogodivši jedno od dva slobodna bacanja, tu seriju na četiri i pol minute do kraja utakmice zaključio je Stipanović, koji je tako Cedevitu doveo u minimalno vodstvo 91:90.

Na 42 sekunde do kraja Antabia Waller tricom je Mornaru donio prednost 99:97, no istom mjerom na 36 sekundi do završetka uzvratio je Pullen. Kad je Nemanja Vranješ kasnije promašio za tri, na Pullenu su domaćini napravili prekršaj, a on je na 19 sekundi do završetka pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 101:99 vodstvo Cedevite.

Srećom po Cedevitu, na pet sekundi Landing Sane je promašio za dva, a nakon toga je Cobbs na drugoj strani pogodio oba slobodna bacanja.

Waller je potom još stigao ubaciti tricu za minus jedan Mornara, no Cedevita je sačuvala pobjedu.

U dresu Zagrepčana, koji su igrali bez Ivana Ramljaka i Marka Banića, Pullen je upisao 30 poena (28 od toga u drugom poluvremenu, a 20 u trećoj četvrtini), Stipanović je ubilježio 18 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Cook 17 poena, četiri skoka i dvije blokade, a Cobbs 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Na strani Mornara Waller je ubilježio 28 poena i tri asistencije, a Strahinja Mićović 22 poena i sedam skokova.