Hrvatska
Regija
VIDEO/FOTO: Cedevita u zadnjoj četvrtini stigla od +2 do +20

VIDEO/FOTO: Cedevita u zadnjoj četvrtini stigla od +2 do +20

Autor: KK Cedevita

Treća pobjeda Vitamina u ABA ligi.

U 7. kolu ABA lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović pobijedila Igokeu 100:80. Iako su se do zadnje četvrtine držali u igri, gosti su vodili samo kad su imali 2:0. Cedevita je dugo pokušavala da se značajnije odvoji, no momčad Slaven Rimca u potpunosti se u napadu razigrala tek u zadnjoj četvrtini, koju je dobila 37:19.

U posljednjih 10 minuta Zagrepčani su ušli s vodstvom 63:61. U narednih pet i pol minuta igre goste su nadigrali 21-9 i tricom Elgina Cooka na 4:28 min. do kraja utakmice otišli na 84:70, a timeout koji je Igokea u tom trenutku pozvala gostima do kraja nije puno pomogao.

Uz 13 poena Justina Cobbsa Cedevita je prvu četvrtinu završila s vodstvom 24:19. Na početku druge dionice Zagrepčani su otišli na +9, no propustili su šansu da već tu možda prelome utakmicu. Igokea je napravila seriju 8-0, a tricom na 31:27 vodstvo Cedevite na 5:54 min. do kraja poluvremena prekinuo ju je James Bell.

Prvo poluvrijeme završeno je s 43:36 za Cedevitu, a polaganjem u ulazu zaključio ga je Cobbs.

U dresu pobjednika Cook je upisao 26 poena i šest skokova, Cobbs je ubilježio 20 poena i pet asistencija, Bell 14 poena, tri skoka i tri asistencije, a Toni Katić 10 poena, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Na strani gostiju Sava Lešić ubilježio je 17 poena i sedam skokova, a Filip Adamović je upisao 15 poena, sedam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

Cedevita – Igokea kompletna statistika


IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Za našu poziciju pobjeda je bila bitna. Kad čovjek na kraju pogleda da smo zabili 100 poena i završili s 20 razlike čini se da je bila lagana utakmica. No, svi mi koji smo bili tu vidjeli su da je praktično do zadnjih pet-šest minuta bila muka. Jako sam zadovoljan pobjedom, no isto tako me muči što nemamo tu neku obrambenu agresivnost i odgovornost koju bih htio da imamo. To je opet na meni i na trenerskom štabu da to popravimo i da budemo tu bolji. Jednostavno, pogotovo u ABA ligi, na gostujućim terenima na taj način uz dobru čvrstu obranu možeš računati na pobjedu. No, pobjeda je večeras ipak najbitnija i s tim sam jako zadovoljan."

Elgin Cook, krilo Cedevite: "Igokea je vrlo dobra momčad. Ima dobre igrače i dobro su vođeni. Dobili smo ih u obrani. Što se tiče moje igre, moram istaknuti zasluge svojih igrača, koji su mi olakšali posao. Dobio sam puno lakih šuteva pod košem i dobrih situacija za šut. Bila je to dobra utakmica. Mi još učimo. Igramo bolje jer i duže treniramo. Duže smo zajedno i mislim da možemo još više. Ja još puno učim. Puno treniram šut, a suigrači mi postavljaju blokove i pronalaze me u napadu."

Žarko Milaković, trener Igokee: "Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Oni su se digli poslije promjene trenera i promjene nekih situacija u rosteru. Ovo im je druga vezana pobjeda iz dobre igre i želim im sreću u nastavku sezone. Što se nas tiče, ne možemo igrati 30 ili 35 minuta, nego moramo igrati 40 minuta. U najavi utakmice sam govorio da moramo biti odgovorniji u obrani, što nismo u zadnjoj četvrtini uspjeli. 19 izgubljenih lopti je puno. Sigurno da nas je i Cedevita natjerala na to. Mi ne smijemo krivca tražiti u pojedincu, nego se moramo okrenuti timskoj igri da se pokušamo što prije podići za utakmicu protiv Olimpije u petak."

Press Žarko Milaković, Elgin Cook I Slaven Rimac