Hrvatska
Cedeviti Junior drama u Dubravi

Cedeviti Junior drama u Dubravi

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Rulet slobodnih bacanja

U 6.kolu HT Premijer lige za prvaka Cedevita Junior je u neizvjesnoj završnici slavila u Dubravi kod Furnira 71:68. Dubravaši su samo jedanput poveli na utakmici i to na ulasku u posljednju minutu kada je Matej Bošnjak ubacio tricu za 68:67. Iskustvo gostiju u završnici je presudilo jer je Kruno Simon bio mirne ruke s linije slobodnih bacanja za razliku od Bošnjaka.

Cedevita Junior je zaigrala bez Jekova Mustapića i Saše Cianija i tri puta u utakmici odlazila na dvoznamenkastu prednost, a posljednji puta je se to dogodilo u 28.minuti kada je Vito Kučić zabio za +11 (53:42). Lavove su u susret vratile trice Kenana Karahodžića (59:61), a s druge strane ključeve prednosti gostiju su držali Emir Šabić i Simon.

Furnir je bez kapetana Matea Vidovića odigrao još jednu zapaženu utakmicu i bio na korak do treće ovosezonske pobjede protiv Cedevite Junior koju je predvodio Šabić s 20 poena (trice 5/8). Simon je dodao 15 uz 11 skokova, a Đorđe Topolović 10 uz 10 skokova. Dubravaše je predvodio Bošnjak s 16 poena, Filip Paponja je dodao 15 uz 6 asista, a Filip Bjelanović 13.

''Zanimljiva i uzbudljiva utakmica u kojoj smo bili puno bolji nego prije mjesec dana što se posebno odnosi na obranu. Bili smo bez drugog centra Cianija i Mustapića što nam je bio problem u rotaciji. Furnir je uz Šibenku najljepše iznenađenje lige. Bitna pobjeda za ono što nas čeka. Čestitke mojim igračima na volji i želji, bili smo stvarno dobri i to me najviše veseli''…kazao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

''Furnir nam je ''crna mačka'' ove sezone. Imaju dobru i borbenu momčad. Utakmica je bila prava poslastica za gledatelje. Čestitke mojim dečkima što smo uspjeli izvući pobjedu''…dodao je Emir Šabić.

''Uspjeli smo se nekoliko puta vratiti u utakmicu. Čak smo i poveli ali jednostavno neiskustvo momčadi čiji je prosjek 21 godina se vidjelo u završnici kada smo promašivali bacanja, radili loše odluke, a ono što je najvažnije i ova utakmica je veliko iskustvo za ovu momčad.  Nismo pobijedili, a nadam se da su igrači izvukli pouku i naučili kako s više koncentracije utakmicu treba privesti kraju. Čestitke CJ na pobjedi i želim im puno sreće u nastavku sezone''…kaže trener Furnira Jeronimo Šarin.

''Imali smo uspona padova tokom utakmice. Igrali smo dobro, nekada malo slabije. Pokazali smo da možemo sa svima igrati, a ova utakmica je realna utakmica ove dvije momčadi a ne ona prije mjesec dana. Greške koje smo radili su će nestajati našim iskustvom''…kaže Filip Bjelanović.