Regija
Cibona doživjela novi udarac, otišao i Mateo Drežnjak!

Cibona doživjela novi udarac, otišao i Mateo Drežnjak!

Autor: Teo Cilar

Hrvatski reprezentativac seli u Podgoricu.

Iako se takav potez Matea Drežnjaka (23) očekivao, sada kada je postalo i službeno, možemo reći kako je Cibona primila novi udarac koji boli iako ga je već danima očekivala i pripremala se na njega! Mateo je postao novi igrač podgoričkog SC Derbyja te će i iduće sezone igrati na ABA ligaškim terenima. 

Drežnjak je u karijeri igrao za Široki Brijeg od 2015. do 2019. godine, a upravo je u posljednjoj godini ugovora s Širokim osvojio prvenstvo BiH. Nakon toga prelazi u redove Cibone s kojom je u nedavno završenoj sezoni osvojio duplu krunu. Prošle je sezone bio na prosjecima od 10 poena uz 3 skoka i 2.7 asistencija, a ugovor s podgoričkim sastavom potpisan je na tri sezone. 

Zanimljivo, Mateo je prošlu sezonu završio utakmicom u kojoj je igrao protiv svojeg brata Daria, a kako se u prvom kolu AdmiralBet ABA lige sastaju Zadar i SC Derby, braća Drežnjak će imati dvoboj i na otvaranju nove sezone! Prema informacijama koje imamo, uskoro bi i Roko Prkačin službeno mogao imati novi klub, a to neće biti Ulm kako se prvobitno spominjalo. Prka junior trebao bi preseliti u Španjolsku.

Podsjetimo za kraj, Cibonu su do sad službeno napustili Danko Branković, Lovro Gnjidić, Amar Gegić, Toni Nakić, Nathan Reuvers, Jose Vildoza, Mateo Drežnjak i trener Gašper Okorn.