Hrvatska
Cibona iz egala u 10 minuta na +25 i pobjede za 2-0

Cibona iz egala u 10 minuta na +25 i pobjede za 2-0

Grgurević: Mi nismo bili mi!

Cibona je pobjedom na Gripama od 88:66 (20:17, 15:18, 31:6, 22:25) povela protiv Splita s 2:0 u pobjedama u polufinalu HT Premijer lige. U odličnoj atmosferi, u kojoj su navijači "Žutih" veliki dio utakmice bili "šesti" igrač, Cibona se odlijepila u trećoj četvrtini. Krajem druge četvrtine Split je poveo s 34:27 da bi pred kraj treće četvrtine na semaforu svijetlilo 60:37 za Zagrepčane. 

Split nije uspio u trećoj četvrtini održati ritam, u rotaciji je nedostajao ozlijeđeni Mate Kalajžić, Mauro Veljačić ionako stalno igra načet, a Cibona je uspjela zaustaviti Pavla Marčinkovića čime je otupljena napadačka igra "Žutih". Jedini kod Splita, koji je bio na svom učinku je Tomislav Gabrić (19 poena, trice 5:6).

- Mi nismo bili "mi", to me najviše boli. Ovo nije naša igra, ali sigurno je tome i doprinijela i čvrsta igra Cibone. U drugom dijelu jednostavno smo izgubili samopouzdanje, usporili igru što nam ne odgovara, procurilo je i u obrani. Ne mogu reći da igrači nisu htjeli, borili su se, ali dogodio se takav dan. Cibona je bila peterostruko bolja, zato je pobijedila. Hvala publici što je došla, a mi idemo ovo zaboraviti i hrabro odigrati u Zagrebu. Priliku imamo, na nama je da je iskoristimo - kazao je Splitov trener Ante Grgurević.

Cibona će sve učiniti da polufinalu seriju zaključi u subotu kada "Žuti" dolaze u Zagreb.

- Pokazali smo da najbolje reagiramo kada je bitno. Kad god smo ove sezone bili pod pritiskom, tako je bilo i sada, čestitam mojim igračima, ponosan sam na njih. Sve ćemo napraviti da uđemo u finale s 3:0, jer onda ova pobjeda ništa ne znači. Ali, svjesni smo da će biti teško, znam kakav je karakter Grgurević, prenio ga je na svoje igrače - rekao je Cibonin trener Ivan Velić.