Hrvatska
Regija
Cibona katastrofalnu ABA sezonu završila katastrofalnim porazom

Cibona katastrofalnu ABA sezonu završila katastrofalnim porazom

Autor: Branko Tabak

Zvezda zamrznula Cibose na -38.

U utakmici posljednjeg kola ABA lige Cibona je poražena u Beogradu od Crvene zvezde 107-69. Cibona je natjecanje završila na pretposljednjem mjestu sa svega sedam pobjeda, a posljednji MZT jednu je od tri pobjede ostvario upravo protiv Nazorove momčadi i to u Zagrebu. Zanimljivo, nakon pet kola Zagrepčani su imali tri pobjede, u sljedećih 17 skupili su ih još četiri.

- Ovo je realna slika, rekao je nakon utakmice trener Zagrepčana Ante Nazor. Njegova izjava najbolje govori o nemoći njegove momčadi na parketu, ne samo na ovoj utakmici. 

U dosadašnjem dijelu sezone Cibona je imala dva bljeska. Pobjedu protiv Cedevite u ABA ligi još u vrijeme dok je trener bio Slobodan Subotić i polufinalno slavlje na završnici Kupa Krešimira Ćosića kada je Nazor pilajući naopako otpilao Zadar iz finala i festivalu košarke ukrao završnu večer.

Iz Cibone svi najavljuju novi početak. Nakon katastrofalne sezone u regionalnim natjecanju svi ponavljaju istu rečenicu: Okrećemo se domaćem prvenstvu.

Prazne tribine, loši rezultati, lutanja u odabiru igrača, smjena trener...Najtrofejniji hrvatski klub je u konopcima i udarci stižu jedan za drugim.

Hrvatsko prvenstvo je prilika za novi početak? Rezultatski dojam bi se naslovom popravio, no novog početka nema bez stabilnosti, kontinuiteta rezultata, jasnih ciljeva i gledatelja koji hrle u Draženov dom.