Hrvatska
Cibona lako preko Dinama. Sesar: Bio je to derbi bez neizvjesnosti

Cibona lako preko Dinama. Sesar: Bio je to derbi bez neizvjesnosti

Autor: KK Dinamo Photo: KK Dinamo/Luka Batelić

Novi poraz Dinama od Cibone u gradskom derbiju

Košarkaški Klub Dinamo je u 27. kolu FAVBET Premijer lige u Košarkaškom centru Dražena Petrovića izgubio u gradskom derbiju od Cibone rezultatom 70:85 (17:22, 18:23, 19:20, 16:20). Dinamo je tako drugo kolo zaredom upisao poraz u gradskom okršaju te se nakon 27 odigranih kola nalazi na omjeru od 16 pobjeda i 11 poraza što mu je u ovom trenutku dovoljno za peto mjesto.

Obje ekipe u gradski derbi ušle su vrlo dobro. Kroz prvu četvrtinu Cibonu su predvodili kapetan Krešimir Radovčić te Aleksandar Aranitović koji su sa svojim najjačim oružjem, šutom za tri poena, radili su velike probleme košarkašima Dinama. Nakon sedam minuta igre, Vukovi su prvi put otišli na osjetljiviju prednost te je trener Dinama Josip Sesar morao pozvati prvu minutu odmora za svoju momčad. Prva četvrtina završena je s prednošću od pet poena za „goste“.

Problemi za Dinamo nastavili su se i u drugoj četvrtini. Nisu mogli zaustaviti šut Cibone, dok su se u napadu mučili protiv zonske obrane Vukova. Gosti jednostavni nisu mogli promašiti te je njihova prednost kontinuirano rasla. Gosti su udvostručili svoju prednost u odnosu na prvu četvrtinu te su na poluvrijeme otišli s 10 poena prednosti.

Početkom drugog poluvremena košarkaši Dinama prepolovili su prednost Cibone te je trener Bariša Krasić morao reagirati. Raspoložen je bio centar Dinama Filip Kraljević, koji je bio sjajan ispod koša te s vrha reketa. Nakon slabijeg ulaska u četvrtinu Vukovi su se probudili te pojačali tempo. U posljednju četvrtinu Dinamo je ušao s minusom od 11 koševa.

Pri ulasku u posljednju četvrtinu gosti su dodatno pojačali tempo te su riješili pitanje pobjednika. Košarkaši Dinama niti danas nisu imali odgovora na šut Cibone koji ih nosi kroz cijelu sezonu. Do kraja susreta igrala se run&gun košarka s rotiranim sastavima u kojoj su se bolji snašli gosti koji su svoju prednosti povećali na 15 koševa razlike te zasluženo slavili.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Mislav Brzoja s 14 te Filip Kraljević s 13 poena. Kod Cibone najbolji su bili Aranitović s 22 te Radovčić s 18 poena.

„Derbi bez neizvjesnosti. Cibona je od prve minute bila dominantnija. Opet nismo imali odgovora na njihov šut za tri poena. Pokušali smo dignuti agresivnost na poluvremenu, no danas nije išlo. Što smo god pokušali, oni su na to imali odgovora. Trebamo se dobro odmoriti jer nas čeka stvarno težak raspored. Poželio bih svim navijačima i ljubiteljima košarke sretne Uskršnje blagdane“, rekao je trener Dinama Josip Sesar.

Standings provided by Sofascore