Regija
Cibona na gostovanju bez nade?

Cibona na gostovanju bez nade?

Autor: Teo Cilar

Vukovi će danas otvoriti novu sezonu ABA lige na najtežem mogućem gostovanju.

Nova sezona ABA lige kreće danas, a Cibona je otvara gostovanjem kod Crvene Zvezde u Beogradu, momčadi koja ima euroligašku kvalitetu a ne igra Euroligu. 

Momčad iz Beograda odigrala je niz odličnih utakmica u pripremnom periodu, protivnike su pobjeđivali uvjerljivo, a sve su začinili osvajanjem Superkupa ABA lige u Laktašima gdje su relativno lako došli do trofeja. Cedevitu su dobili bez većih problema u polufinalu, a još su lakše slavili protiv Euroligaša Budućnosti u finalu, potvrdivši da su trenutno najbolja momčad ABA lige. Novi trener Milan Tomić odlično je posložio momčad i Cibona će imati najtežeg mogućeg protivnika na početku lige.

Svjestan je toga i trener Ivan Velić koji se u najavi utakmice više bavio svojom momčadi.

Moram još jednom ponoviti kako mi je drago da sam došao u veliki klub. Nadam se da ćemo kroz sezonu biti dobri, da ćemo ostvariti sve ciljeve. Prvenstveno da ćemo biti zdravi i kako sezona bude odmicala da ćemo biti sve bolji i bolji. Iz nekih objektivnih razloga sigurno da nismo na nekom optimalnom nivou, ali ima vremena da neke stvari popravimo, da neke promjenimo pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Ne mogu obećati nešto spektakularno, ni puno jači rosteri i timovi nisu sigurni da mogu ostvariti ciljeve tako da ćemo vidjeti. Ponavljam, nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo radom doći do nekog optimuma. Koliko je to, u ovom je trenutnku, vrlo teško reći.

Kontaktirali smo i Dominica Gilberta koji je na posljednjem pripremnom turniru u Širokom Brijegu bio proglašen za najboljeg igrača, a beogradski će im sastav biti jako težak protivnik. 

- Moramo dati sve od sebe i igrati s puno energije, upravo tako igra i Crvena Zvezda. Dobili su Budućnost u finalu Superkupa i izgledali su kao Euroligaška ekipa. Zvezda igra s velikim pritiskom na loptu, kvalitetna su momčad. Mi se nemamo čega bojati, nemamo što izgubiti, moramo odigrati s energijom, kontrolirati skok, ići na skok u napadu. U Beogradu je jako teško igrati i moramo biti pametni, dati ćemo sve od sebe pa što bude. 

I brojke nam govore da je Crvena Zvezda veliki favorit u ovom susretu. Cibona i oni odigrali su do sada u regionalnom natjecanju 34 utakmice, Crvena Zvezda slavila je 23, a Cibona 11 puta. Što se tiče utakmica igranih u Beogradu, tu je statistika još pogubnija za Cibonu, Crvena Zvezda je slavila 16 puta, a Cibona svega dva puta. Jedna od tih pobjeda bila je možda i najvažnija, u polufinalu Final Foura ABA lige igranog u Beogradu kada je Cibona uzela titulu.