Hrvatska
Cibona na koljenima; svim zaposlenicima uručeni otkazi

Cibona na koljenima; svim zaposlenicima uručeni otkazi

Kuharice, tajnice, treneri predvođeni Ivanom Velićem...

Pandemija koronavirusa i obustavljanje svih sportskih natjecanja dovela je većinu klubova u probleme. Tako je dvostruki prvak Europe KK Cibona zbog financijskih problema poslao sve ljude iz radne zajednica uključujući trenera Ivana Velića na burzu. Mjera na koju zbog krize u klubu bili prisiljeni...

Kako tportal doznaje u Ciboni je kriza zbog pandemije koronavirusa poprilično uzdrmala klub jer u nemaju novaca za isplatu plaća zaposlenicima među kojima su se osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica našli glavni trener Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima je i Bariša Krasić - pa im je tako uručen otkaz. Jednostavno je kriza napravila svoje i popularni zagrebački klub našao se na koljenima...

Grad Zagreb, tj. pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, zbog krize su obustavili sve isplate prema sportskim klubovima pa tako i prema Ciboni pa je tako trofejni zagrebački klub preko noći upao u velike probleme.

Budžet kluba od 12,5 milijuna kuna bio je ionako 'nategnut', a nakon ovoga nitko ne zna što će biti sa zaposlenicima kada kriza prođe, a niti igrači ne znaju koliko će dobiti od deset dogovorenih rata (plaća). Prema nekim izvorima bliskim igračima pregovara se s njima da dobiju manji broj dogovorernih rata, čega su vjerojatno i sami svjesni. U svakom slučaju svatko je na gubitku...

Ako Hrvatski košarkaški savez primjerice zbog pandemije koronavirusa prekine sezonu, jasno je kako će i igrači ostati bez veće količine novaca.

Kako doznajemo direktor Domagoj Čavlović - koji nije želio ništa komentirati - morao je sve ljude poslati na burzu i uručiti im otkaze iako su na sve načine pokušali pronaći način kako da iskoriste novu mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade kako bi svima sačuvali radna mjesta, ali tu je zapelo s papirologijom (manjak prihoda) jer Cibona je tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe.

Tako je donesene nepopularna mjera da su od 1. travnja 2020. svi zaposlenici (nije prvotravanjska šala!), njih desetak, poslani na burzu. Jedini koji su ostali u klubu su direktor Domagoj Čavlović kao odgovorna osoba i treneri koje plaćaju Grad Zagreb i Košarkaški savez Grada Zagreba.

Nema sumnje kako će predsjednik kluba prof.dr.sc. Mladen Bušić, inače ravnatelj je Kliničke bolnice Sveti Duh te direktor Domagoj Čavlović što prije pronaći rješenje kako da klub koji je ponos Zagreba izvuku iz krize.