Hrvatska
Cibona odoljela svim naletima Dinama i slavila u zagrebačkom derbiju

Cibona odoljela svim naletima Dinama i slavila u zagrebačkom derbiju

Autor: KK Dinamo Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

FAVBET Premijer liga

Košarkaški Klub Dinamo je u 20. kolu FAVBET Premijer lige u Košarkaškom centru Dražena Petrovića izgubio u gradskom derbiju od Cibone rezultatom 89:97(19:31, 30:25, 24:23). Dinamo je tako upisao i drugi tijesan poraz od Cibone u prvenstvu koja je zadržala priključak na samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Utakmicu je bolje otvorila Cibona. Ono što ih je krasilo cijele ove sezone, šut za tri poena, bio je na razini i u prvoj četvrtini ovoga susreta. Nakon pet minuta igre odvojili su se na prednost od 9 koševa razlike, zbog čega je trener Dinama Josip Sesar bio primoran pozvati minutu odmora. Dinamova obrana jednostavno nije imala odgovor na brzu igru koju je Cibona nametnula te su „gosti“ nakon prve četvrtine stvorili prednost od 12 koševa.

Početkom druge četvrtine Dinamo se vratio u utakmicu s nekoliko pogođenih otvorenih šuteva. Nakon što su prepolovili prednost Cibone, treneri Cibone reagirali su prvom minutom odmora za svoju momčad.  Košarkaši Cibone nastavili su se oslanjati na svoje najjače oružje, šut za tri poena, na koji neagresivna obrana Dinama nije imala odgovora. Nakon nekoliko laganih poena Dinama pri kraju četvrtine, na odmor se otišlo s prednošću Cibone od 7 poena.

Početak drugog poluvremena nije promjerio odnose snaga na terenu. Dinamo je nastavio s promašivanjem zicera, što je Cibona iskorištavala koševima iz tranzicije koje meka obrana Dinama nije mogla braniti. Nakon novog timeouta Josipa Sesara, košarkaši Dinama su sredinom treće četvrtine vratili utakmicu u egal. Kada je zagustilo, Cibona je iz svoga arsenala izvukla šut kapetana Krešimira Radovčića koji je u najbitniji trenutcima pogađao teške šuteve. U posljednju četvrtinu gradskog derbija otišlo se s šest koševa prednosti za „vukove“.

Početkom posljednje četvrtine Dinamo je vratio utakmicu na početak. Uz samo pola koša zaostatka, podigle su se tenzije na terenu, a tako i decibeli u Draženovom domu. Dinamo je namirisao krv umornih „vukova“, što je rezultiralo i potpunim preokretom pet minuta prije kraja. U napetoj završnici, košarkaši Dinama tehničkim su greškama sami sebi pucali u nogu što je Cibona znala iskoristit te je posljednjoj minuti susreta došla do nova dva boda.

 „Mi smo prelagano ušli u utakmicu, pogotovo u obrani, dopustili smo Ciboni da se razigra i kasnije ih jednostavno nismo uspjeli uloviti. Zabili su veliki broj šuteva za tri poena i kad bi se god mi približili Cibona bi zabila šut ili dva i vratila se na pristojnu rezultatsku prednost“, rekao je Josip Sesar uz čestitke Ciboni na pobjedi

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Vučić koji je postigao 21 poen te Karlo Mikšić koji je ubacio 18. Kod Cibone najbolji su bili Aranitović s 29 poena te Radovčić s 23.

Standings provided by Sofascore