Hrvatska
Cibona ponovno nadoknadila -20, Gegić brutalnim zakucavanjem demoralizirao Vitamine

Cibona ponovno nadoknadila -20, Gegić brutalnim zakucavanjem demoralizirao Vitamine

Autor: Branko Tabak Photo: KK Cibona - Mihal Jacic

Kakva čudna utakmica!

Košarkaši Cibone su u utakmici 5. kola Lige za prvaka pobijedili ekipu Cedevite Junior 79-68

Nevjerojatan je bio razvoj događaja na parketu Draženovog doma. Mulaomerovićevi Vitamini su u prvom poluvremenu djelovali moćno. ostavili su Cibonu na samo 25 poena, imali i 20 poena viška te s ogromnih 25-44 dočekali nastavak.

U njemu smo gledali posve drugu utakmicu. Cibona je podignula agresivnost u obrani i potpuno ugasila Cedevitu. Prednost se do ulaska u posljednju četvrtinu gotovo istopila (56-60), da bi u posljednjoj dionici gosti srljali iz pogreške u pogrešku i tek nakon sedam i pol minuta zabili prvi koš.

Kod Cibone, koja je nakon prošlog kola u kojem je nadoknadila 20 poena zaostatka protiv Splita ponovila podvig i protiv Cedevite Junior, ponovno je odlično odigrao Roko Prkačin.

Nakon ozljede je jedno vrijeme igrao pod ručnom, no sada se oslobodio, ulazi u duele, igra na gornjoj granici svojih mogućnosti i jednostavno plijeni pozornost. Zabio je 17 poena uz 8 skokova. Isti broj poena postigao je i Vildoza.

Amar Gegić (10 poena) je autor poteza utakmice. Na asistenciju Matea Drežnjaka brutalno je zakucao loptu u obruč čime je potpuno demoralizirao protivnika.

U redovima Cedevite Matej Bošnjak je zabio 16, a Rok Radovič 13 poena. 

Standings provided by SofaScore LiveScore