Hrvatska
Cibona preko čvrstih Šibenčana izborila finale

Cibona preko čvrstih Šibenčana izborila finale

Autor: HKS

U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja košarkaši Cibone pobijedili su Šibenik 72:66 čime su osigurali plasman u finale Prvenstva Hrvatske u kojem će igrati protiv boljeg iz utakmice Cedevita – Split.

U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja košarkaši Cibone pobijedili su Šibenik 72:66 čime su osigurali plasman u finale Prvenstva Hrvatske u kojem će igrati protiv boljeg iz utakmice Cedevita – Split.

Šibenčani su bolje otvorio utakmicu, vodili su do polovice prve četvrtine. Tricom Reynoldsa Cibona izjednjačava (18:18) i preokreće rezultat do kraja četvrtine u svoju korist( 22:20).

U drugu četvrtinu Cibona ulazi puno agresivnije i čvršće. Posložili su se na terenu te boljom igrom do kraja poluvremena učvrstili svoj rezultat na 40:32.

U drugom dijelu utakmice Šibenikopet ozbilnije prijjeti Ciboni. Uz nekoliko dobrih akcija uspjeli Šibenčani smanjiti zaostatak, no do kraja četvrtine Cibona ipak odnosi prednost od 9 poena (59:50). Do samog kraja gledali smo uzbudljivu utakmica. Gosti su se približili na samo pet poena zaostatka u posljednjim minutama utakmice, ali nisi imali snage preokrenuti rezultat,  tako da je Cibona lagano privela utakmicu kraju i odnijeli pobjedu u drugoj polufinalnoj utakmici.

 

cibona-sibenik-9-2017_05_10.jpg

 

cibona-sibenik-1-2017_05_10.jpg

 

cibona-sibenik-10-2017_05_10.jpg

 

cibona-sibenik-13-2017_05_10.jpg

 

cibona-sibenik-3-2017_05_10.jpg

 

Damir Mulaomerović, trener KK Cibona:

“Jako sam sretan i ponosan na svoje momke. Svaki put kad smo trebali biti pravi bili smo pravi. Ovo je velika stvar za klub, za mene i igrače uz sve probleme koji su nas snašli. Imali smo težak put do finala preko Zadra i Šibenika. Vidjeli ste večeras koliko je Šibenik opasan, ali mi smo zasluženo u finalu. Kapa dolje mojim momcima, Šakić je večeras bio odličan, 15 skokova i 22 poena. Bilo je teško Žoriću jer su dosta skupljali rekete. Osjetila se nervoza u ekipi, ali to je tako u utakmicama playoffa. U finalnoj seriji najvjerojatnije nas čeka Cedevita. Mi imamo prednost domaćeg terena tko god to bude. Imamo dosta toga za reći, bit će jako zanimljivo kao i sve dosadašnje utakmice playoffa. Zahvalio bih se nogometašima Dinama što su nas došli bodriti kao i svim navijačima koji su nas večeras bodrili i pomogli nam u trenucima kad nam je najviše trebalo.”

 

Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenik:

“Čestitke Ciboni na pobjedi, ali čestitam i mojim momcima na sjajnoj sezoni i borbi koju su pokazali. Pobjedila je bolja momčad, ekipa s više iskustva te bih rekao da je to i presudilo u ovoj seriji.”