Hrvatska
Cibona preko Furnira do polufinala, Sesar najavio povratak Mazalina, Šarin pojačanja Dubrave za novu sezonu

Cibona preko Furnira do polufinala, Sesar najavio povratak Mazalina, Šarin pojačanja Dubrave za novu sezonu

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Perasović će duže biti izvan parketa

Cibona je pobjedom u Dubravi kod Furnira 93:76 stigla do druge pobjede u četvrtfinalu doigravanja i izborila polufinale gdje je čeka pobjednik trećeg susreta Zadra i Dinama. Dubravaši su pružili puno bolji otpor nego prije četiri dana kada je Cibona slavila puno uvjerljiviju pobjedu. Furnir je rezultatski priključak držao do sredine druge četvrtine (22:24), a nakon minute odmora trenera Cibone Josipa Sesara Vukovi su kreirali seriju 20:4 i otišli na +18 (44:26). Na poluvremenu je bilo 44:29, a domaćin je u nastavku tricama Emila Savića držao nadu u zanimljiviju završnicu. U završnici treće četvrtine nestalo je struje u dvorani, ali je susret nastavljen i baš nakon nestanka struje Filip Paponja je ubacio tricu za minus 7 (52:59). Utakmicu u mirne vode su odveli Domagoj Vuković (19), Sven Smajlagić (21) i Krešimir Radovčić (22) uz 11 asista Borne Kapuste. Kod Furnira iza kojeg je najbolja sezona u posljednjih dvadeset godina istaknuo se Savić s 19 poena (trice 5/9). Mateo Vidović je dodao 14, a Matej Bošnjak 13.

Furnir je zaigrao bez Filipa Bjelanovića, a kod Cibone nije bilo Lovre Mazalina i Ivana Perasovića.

”Mislim da smo odigrali dobru četvrtfinalnu seriju. Čestitao bih Furniru na sjajnoj sezoni koju su imali. Što se tiče nas imamo sada nekoliko dana da se odmorimo i pripremimo neke nove taktičke stvari za polufinale gdje iščekujemo protivnika nakon što je Dinamo napravio jedno iznenađenje. Što se tiče ozlijeđenih igrača na Perasovića nećemo moći računati na duži period. Na sreću izbjegao je operaciju, a Mazalin bi se trebao vratiti u polufinalu”…kazao je trener Cibone Josip Sesar.

”Ja bih čestitao Ciboni plasman u polufinale i mojim igračima na cijeloj sezoni. Napravili smo super rezultat, a nažalost posljednja dva tjedna su nas napale ozljede i bolesti jer smo se nadali još boljem završetku sezone. Volio bih da su svi bili spremni i da smo mogli Ciboni pružiti što veći otpor. Evidentno je bilo da zbog tih razloga fizički nismo mogli biti na nivou na kojem smo bili prve četiri utakmice u Ligi za prvaka. Sezonu bih podijelio na dva dijela, u onom prvom do Lige za prvaka pogodili smo s dovođenjem Hollingswortha koji je mladim igračima dao ideju kako bi trebali izgledati na profesionalnoj razini. Mora se naglasiti da smo mi bili najmlađa momčad HT Premijer lige i da je veći dio igrača napravio veći napredak što nas može najviše veseliti. U Ligi za prvaka smo platili danak neiskustvu i umoru prije svega Bošnjaka i Paponje koji su to sve dosta vukli. Vidović je imao problema s ozljedom. Ovo nam je veliko iskustvo i slijedeće godine s dva, tri nova igrača želimo igrati još važniju ulogu u HT Premijer ligi”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin po završetku posljednje utakmice ove sezone.