Hrvatska
Cibona preokretom do slavlja protiv Cedevite Junior i startne pozicije 3

Cibona preokretom do slavlja protiv Cedevite Junior i startne pozicije 3

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Nema straha za startnu poziciju tri


KK Cibona - KK Cedevita Junior

85:81

(18-19, 23-29, 19-18, 25-15)

U sklopu 28. kola FAVBET Premijer lige Cibona je pobijedila Cedevitu Junior rezultatom 85:81. Bila je to utakmica napeta do samog kraja, Cedevita je vodila većinu utakmice, no Vukovi su na leđima Majcunića upisali pobjedu i čvrsto treće mjesto na tablici.

Trener Cibone Dino Repeša utakmicu otvara petorkom: Krešimir Radovčić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović, Ivan Majcunić i Filip Bundović. S druge strane trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović odlučio se za petorku: Petar Ogrizović, Sandro Rašić, Ivan Karačić, Allen Kevaughn i Renato Serdarušić.

Utakmica je otvorena jakim tempom. U prvih nekoliko minuta igralo se koš za koš. Nakon pet minuta, Cibona prividno podiže igru u pokušaju odvajanja, ali Cedevita ne dopušta te radi preokret. Do kraja četvrtine Vukovi se muče za svaki koš, a Cedevita to iskorištava te uzima minimalnu prednost od pola koša, 18:19.

Drugu četvrtinu Majcunić otvara tricom na što Cedevita odgovara svojom tricom, a utakmica se nastavlja igrom u egalu. Cibosi izgledaju kao da im fali energije, dok s druge strane Cedevita dokazuje u svim stavkama igre. Cedevita preuzima perspektivu u odlazi u prednost. Do kraja prvog poluvremena uspijeva ostvariti prednost od +7, 41:48.

U drugo poluvrijeme obje ekipe ulaze s dozom opreza te nakon početnih pet koševa obje momčadi dugo se igra bez zabijanja. Nakon četiri minute Cedevita odlazi na +9. Rezultat se smanjuje jednim zabijenim bacanjem Radovčića te tricom Majcunića na +4, no u zadnjoj sekundi Ljubičić zaključava četvrtinu polaganjem i rezultatom 60:66.

Prvi koš u zadnjoj četvrtini zabija Majcunić u trećoj minuti čime smanjuje razliku na -3 te nastavlja utakmicu dominantnim ritmom. Cibona stišće u obrani i nakon početnog vodstva u prvoj četvrtini okreće utakmicu u svoju korist, 73:67 serijom od 10 koševa. Jelić zabija dvije uzastopne trice čime izjednačava rezultat 73:73, a trener Repeša zove minutu odmora koja rezultira tricom Radovčića. Majcunić nastavlja dominacijom zabivši tricu kojom diže rezultat na +3 te zabija 4 uzastopna bacanja i podiže rezultat na +5. Četvrtinu zaključava Kevaughn polaganjem i rezultatom 85:81 za Cibonu.

Trener Cibone Dino Repeša: “Čestitao bih dečkima na pobjedi, igrali smo protiv protivnika koji igra jako dobro, jedna od ekipa koja je trenutno u najboljoj formi. Znali smo da će biti teško s obzirom na skraćenu rotaciju i da protivnik igra najbrže i vrlo agresivno u domaćem prvenstvu. Imali smo dobar protok lopte u prvom poluvremenu, međutim previše izgubljenih lopti na obranu u kojoj su nas odvajali. U low postu nismo dobro reagirali na nekoliko situacija, kasnije smo se smirili. U drugom poluvremenu protok lopte je bio puno bolji, što pokazuje i 21 asistencija koju smo imali na kraju utakmice, 14 izgubljenih lopti je previše za ovakvu vrstu obrane. Cedevita definitivno ima širu rotaciju, vrlo atletične i zanimljive igrače. Na kraju smo imali 7 skokova više, nismo im dali druge šanse iz kojih su zabijali podosta u prvom poluvremenu. Čestitao bih dečkima na vjerojatno osvojenom trećem mjestu, mnogi su nas otpisali od početka sezone s obzirom na situaciju u kojoj smo u domaćem prvenstvu. Pokazali smo da kada se skupimo, kada pokažemo karakter da možemo ipak biti među 3 najbolje ekipe u Hrvatskoj.

Igrač Cibone Josip Pavković: “Čestitao bih Cedeviti na jako dobroj utakmici i nama što smo se skupili na poluvremenu i završili utakmicu sa jako bitnom pobjedom. Mi smo maltene osigurali treću poziciju na tablici s kojom će nam biti lakše na doigravanju.

Trener Cedevita Junior, Damir Mulaomerović: “Utakmica je bila zanimljiva za gledati, presudilo je iskustvo i individualna kvaliteta igrača Cibone. Mi smo se puno trošili na Bundoviću i low postu. Izlaskom Karačića, na kraju utakmica je prelomljena i Majcunić kažnjava tricom. To su igrači koji imaju individualnu kvalitetu prije svega, što je i njihovo najbolje oružje. Čestitke na zasluženoj pobjedi, mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu međutim bez dovoljno iskustva. Nismo ih napali i uveli ih u penale. Sitnice su na kraju odlučile, još jednom čestitke Ciboni i idemo dalje.

Igrač Cedevite Junior, Ivan Bogdanović: “Imali smo priliku pobijediti, šteta, na nekih plus osam smo imali dvije kontre koje nismo iskoristili. Ušli smo u neke greške, a Karačić je napravio pet faulova i tad je krenula mala panika. Nismo imali dobre odluke, a Cibona je s iskustvom dobro iskorištavala situacije.

Cibona: Krešimir Radovčić (19), Ivan Perasović (13), Ivan Majcunić (27), Josip Pavković, Aleksandar Aranitović (8), Filip Ferderber, Josip Krizmanić, Borna Katanović, Zvonimir Kujundžić, Filip Bundović (18).

Cedevita Junior: Ivan Bogdanović (13), Petar Ogrizović, Sandro Rašić, Ivan Karačić (19), Martin Jelić (14), Kevaughn Allen (7), Renato Serdarušić (7), Luka Mršić, Toni Bilić, Austin Wade Luke (9), Marko Ljubičić (2), Josip Batinić (10).