Hrvatska
Regija
Cibona sa skraćenom rotacijom večeras gostuje u Baru

Cibona sa skraćenom rotacijom večeras gostuje u Baru

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

20 sati

Nakon uspješno spojenih pet dana treniranja, košarkaše Cibone očekuje nova utakmica. U sklopu 16. kola AdmiralBet ABA lige gostuju u Baru gdje će  od 20 sati odmjeriti snage s KK Mornar Barsko zlato.

Momčad Mornara trenutno drži 13. mjesto ligaške ljestvice s 18 osvojenih bodova dok su Cibosi osmoplasirani s tri boda više. Igrači Mihaila Pavićevića imaju učinak od četiri pobjede i deset poraza, a posljednji su put u ovom natjecanju slavili početkom prosinca nad Splitom sa 104:88.

Vukovi su ovo jutro otputovali prema Baru, a trener Josip Sesar pritom je podijelio par riječi o protivniku:

'Mornar je u dosta promjenjivoj formi. Imali su neke promjene u rosteru za nastavak sezone i pojačali se. Njihova igra uvelike ovisi o formi i raspoloženju playmakera Russella, a na domaćem parketu igraju puno hrabrije. Mi imamo određenih problema jer smo opet sa skraćenom rotacijom, ali oni koji su u konkurenciji su spremni. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo.

Podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu ove sezone, Vukovi su na domaćem parketu na krilima Bundovića i Kapuste bili uspješniji, a isti ishod priželjkuju i sada. Doduše, ovaj će put morati bez Bundovića jer su on i Mazalin zbog bolesti ostali u Zagrebu. Na gostovanje je pak otputovao Ivan Majcunić, jedan od najučinkovitiji igrača prošlotjednog ogleda s Dinamom:

'Očekuje nas zahtjevno gostovanje u Baru. Bitna utakmica je pred nama, a dobro bi nam došla pobjeda nakon ovog lošijeg niza. Znamo da se njihova igra uglavnom bazira oko Russella tako će njegovo zaustavljanje biti jedno od glavnih zadataka ako želimo doći do pozitivnog rezultata.