Hrvatska
Regija
FOTO: Cibona šaptom pala - Budućnost s lakoćom do pobjede

FOTO: Cibona šaptom pala - Budućnost s lakoćom do pobjede

ABA liga.

U 8. kolu ABA lige Cibona je doživjela šesti poraz. Ovoga puta u Podgorici je bila bolja Budućnost. Crnogorci su slavili 87-68.

Filip Bundović je s 18 poena bio prvi strijelac Zagrepčana. Roko Prkačin ih je postigao 14, Mateo Drežnjak 12, a Toni Nakić 10...

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke Budućnosti na pobjedi. Oni su rang više u odnosu na nas. Kroz svoje igre u ABA ligi i Eurokupu pokazali su da mogu igrati i rang više nego što je to ABA liga i da imaju kvalitetu za puno veće stvari. Mi smo se okrenuli jednom drugom putu, a to je razvoj mladih igrača. Bez obzira na to mislim da smo trebali puno bolje odgovoriti, prvenstveno prvo poluvrijeme. Dok smo se malo konsolidirali bilo je bolje, ali kad igrate s ovakvim protivnikom onda ne ovisi sve o vama već i o njima.

Petar Mijović, trener Budućnosti VOLI:

Zbog svega što je iza nas pribojavali smo se ove utakmice. Potrošnja protiv Brescie je bila stvarno velika. U prvom poluvremenu je to bilo dobro, imali smo kontinuitet dobre obrane iz meča protiv Brescie te smo ga nastavili večeras. Uspjeli smo prebroditi ove utakmice na dobar način, pobjeda protiv Brescie nas je približila TOP 16 fazi, važna je pobjeda protiv Cibone jer smo neporaženi i dalje, usprkos tome što imamo 3 utakmice manje.