Hrvatska
Cibona se istresla na Dubravašima i ostavila ih na -64, vratio se Reuvers

Cibona se istresla na Dubravašima i ostavila ih na -64, vratio se Reuvers

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Kup Krešimir Ćosić

Cibona je pod vodstvom novog trenera Gašpera Okorna uvjerljivi nadigrala Furnir 124:60 u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića i izborila završni turnir. Izuzev prvih pet minuta (12:12) susret je bio jednosmjerna ulica u kojoj je Cibona na kraju uz 18 trica u potpunosti nadigrala Dubravaše kojima je ovo najteži poraz u klupskoj povijesti. Na poluvremenu je bilo 63:36, a u nastavku se nastavila rapsodija Vukova za koje je debitirao Luka Krajnović i za 10 minuta ubacio 6 poena uz 3 asista. Najefikasniji je bio Nathan Reuvers (24p, 8sk). Mateo Drežnjak je dodao 21, a Jose Vildoza 13 uz 5 asistencija. Kod Furnira 15 poena je ubacio Domagoj Samac, a 13 Filip Krajina.

”Rezultat sve govori. Mi smo ušli u crnu rupu od prošle utakmice s Alkarom i moramo se hitno trgnuti jer će teško ovako ići. Previše slobodnih bacanja i 27 izgubljenih lopti kaznile bi puno lošije momčadi od Cibone čiji su igrači bili jako motivirani dolaskom novog trenera. Vjerujem da će ovako biti motivirani i u utakmicama ABA lige pa onda neće biti problema”..naglasio je Jeronimo Šarin, trener Furnira

”Nisam bio pod nekim pritiskom konačne razlike jer mi je svejedno jel to 60, 20 ili 1 poen. Jako me zanimalno kako će moja momčad reagirati nakon dva dana treninga i poslije izolacije. Mislim da je ritam bio dobar uz naravno pogreške. Vidjelo je po jednoj strani da smo bili svježi i gladni košarke uz naravno šok terapiju dolaskom novog trenera. Sada je pred nama puno rada da podignemo agresivnost, ali ja sam zadovoljan kako smo odigrali”,.kazao je trener Cibone Gašper Okorn.