Hrvatska
Cibona se riješila sindroma Zabok i povela 1:0

Cibona se riješila sindroma Zabok i povela 1:0

Autor: KK Cibona/Filip Naglić Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Četvrtfinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske

U prvom susretu četvrtfinala FAVBET Premijer lige Cibona je dočekala Zabok u Draženovom domu i iskoristila prednost domaćeg terena ostvarivši pobjedu rezultatom 92:75. Utakmica koja je do pred kraj treće četvrtine bila u egalu završava uvjerljivom pobjedom Cibone.

Trener Cibone Dino Repeša odlučio je utakmicu započeti petorkom: Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Josip Pavković. Dok se trener Zaboka Ivan Tomas odlučio za petorku: Raphael Nickolas Neal, Dino Cinac, Antonio Črnjević, Antonio Sikirić i Emil Savić.

Iako je utakmica otvorena brzim tempom, gdje smo već u prvih par napada vidjeli brze tranzicije kontranapada, rezultat je nakon tri minute igre bio samo 4:4. Obje strane ušle su agresivnom obranom, ali napadački se nisu uspjeli nametnuti. No, nije to dugo trajalo, Cibona je u sljedeće dvije minute uspjela smiriti igru i odigrati par napada koji su završili trima uzastopnim tricama i vodstvom 15:4. Igra je neko vrijeme išla na ruku Vukova, dok Neal, amerikanac u redovima gostiju, nije povukao svoju momčad s 14 poena, 4 asistencije i 3 ukradene lopte i izjednačenja 27:27. Četvrtina ipak završava prednošću Vukova rezultatom, 29:27.

Drugu četvrtinu ekspresno otvara Zabok i uzima vodstvo (29:32), ali Borna Katanović oživljava igru Cibosa s pet poena i vraća utakmicu u egal, 34:34. Nakon tog početnog perioda domaćini opet drže igru u svojim rukama, no ne uspijevaju uspostaviti potpunu dominaciju. Igra koš za koš igrala se do posljednjih minuta četvrtine gdje je 40 sekundi do kraja rezultat bio 48:45. Vukovi zadnji napad utakmice pokušavaju iskoristiti do zadnje sekunde, ali nespretno rade faul u napadu te dopuštaju Zaboku da se približe na samo pola koša zaostatka na kraju prvog poluvremena, 48:47.

Drugo poluvrijeme Cibona otvara tricom Majcunića, ali Zabok nastavlja seriju bolje otvorenih četvrtina te ubacuje sedam poena i ponovo odlazi u vodstvo, 51:54. Nakon pet minute ne toliko lijepe igre u kojoj smo vidjeli dosta izgubljenih lopti, par faulova u napadu i krv na licu Dine Cinca, Cibona se vraća u prednost bacanjima Aranitovića, tricom Katanovića i lijepim prodorom Majcunića (58:54). U nastavku Vukovi drže sve konce u svojim rukama i odlaze na dosada najveću prednost u utakmicu +10. Četvrtina završava rezultatom 72:62.

Početak zadnje četvrtine opet obilježava gruba igra. Trener Zaboka, Ivan Tomas dobiva tehničku nakon što njegova momčad ne uspijeva iskoristiti prva tri napada. U petoj minuti igre rezultat je 76:63 što pokazuje koliko se čvrsto igraju obrane. Kako se bliži kraj igra se malo otvara i Vukovi odlaze na +23. Za kraj Vukovi ubacuju drugu petorku i mirno privode utakmicu kraju rezultatom 92:75.