Hrvatska
Regija
Cibona u opuštenom trileru tijesno pobijedila Sixt Primorsku

Cibona u opuštenom trileru tijesno pobijedila Sixt Primorsku

Autor: Saša Ćirić

Mnoga su poznata lica u redovima slovenske momčadi.

Cibona je u svojoj dvorani ugostila slovenskog predstavnika u ABA 2 ligi, momčad trenera Jurice Golemca - Sixt Primorsku.

Uz Golemca, nemali dio slovenske momčadi je više no dobro poznat hrvatskoj publici - uz bivše Cibose Marka Jagodića-Kuridžu i Žana Marka Šiška, pod košem dominiraju dva mladića usko vezana za Zadar: Ivan Marinković, koji je u dresu KK Zadra proveo dvije odlične sezone, te povremeni hrvatski reprezentativac, rođeni Zadranin, Marjan Čakarun.

Utakmica je bila prepuna preokreta u prvom dijelu, s boljim ulaskom u susret gostiju. Nakon koša Čakaruna za pet poena prednosti (7-12), Cibona ubacuje u brzinu više te u furioznom stilu dolazi do +13 (37-24). Sixtovci do poluvremena smanjuju na 46-38. U drugom dijelu se gosti postupno približavaju, a nakon dobre napadačke role Jagodića-Kuridže u samom finišu, gosti u posljednjem napadu imaju priliku za pobjedu. No, dobrom obrambenom reakcijom igrači Ivana Velića su spriječili Slovence da uopće dođu do šuta. Najbolji u domaćim redovima je bio Igor Marić, koji je postigao sjajnih 6 trica iz 7 pokušaja, dok je u gostujućim redovima najefikasniji bio Amerikanac Lance Harris (19).

Dominic Gilbert, Lance Harris (Foto: KK Sixt Primorska Facebook)