Hrvatska
Cibona u posljednjoj četvrtini slomila otpor Škrljeva

Cibona u posljednjoj četvrtini slomila otpor Škrljeva

Autor: Duje Jurić

U tri minute od 63:56 do 81:62.

Utakmica 18. kola HT Premijer lige pripala je Ciboni, koja je pobijedila Adria Oil Škrljevo 93:76. Za razliku od prije osamnaest dana Vukovi su se morali pomučiti jer su Škrljevčani pružili dostojan otpor.

Neriješeno 16:16 zasjalo je na isteku prve četvrtine u Domu Dražena Petrovića. Cibona je povela 3:0 tricom Igora Marića, koja je bila i jedina Vukova u prvih deset minuta. Adria Oil Škrljevo uzvraća serijom 8:0 u kojoj tricama Adnana Arslanagića i Jure Gunjine, te dvicom Daria Cvitkovića dolaze do prednosti 8:3 u četvrtoj minuti. Slijedi nekoliko promjena vodstva u kojima za  domaćina zabijaju Darko Planinić i Toni Nakić po četiri koša. Četvrtinu je zatvorio Fran Pilepić dvicom za drugo izjednačenje.

Druga četvrtina u znaku je stalne prednosti Cibone, koja je u dva navrata imala šest razlike, koliko je bilo i na velikom odmoru 39:33. Kod Vukova se razigrao Mateo Drežnjak koji je u prvih dvadeset minuta postigao 8 koševa, jedan manje od Nakića koji je postigao devet. Sa druge strane najbolji Zeleni bio je Arkim Robeston koji je postigao 12 koševa, od čega osam u drugoj četvrtini.

Trener Cibone Ivan Velić izgleda da je održao dobar govor u poluvremenu, jer su domaćini krenuli serijom 11:1 došavši do prednosti 50:34. Nakić pogađa tricu, Planinić šest koševa i dva Roko Prkačin. Gosti prvi koš iz igre postižu u 23' preko Tonija Jelenkovića. Cibona u 28' odlazi na plus dvadeset 59:39, da bi se na mini odmor otišlo prednošću domaćina 61:49 nakon što je Gunjina zabio drugu tricu. Moglo je biti i minus devet, ali je trica Jelenkovića iscurila sa sirenom.

Serijom 15:2 koja je započela još u trećoj četvrtini Zeleni u 32' dolaze na minus sedam 63:56. Minuta odmora trenera Velića i Cibona tri minute kasnije ima plus devetnaest 81:62. Gosti su se nakon trica Pilepića i Gunjine pokušali još jednom vratiti došavši na minus jedanaest 69:58, ali domaćin nije dozvolio preokret. Najučinkovitiji na utakmici bio je Drežnjak koji je postigao 21 koš. Kod Cibone još je učinkovit bio Nakić sa 16 postignutih koševa. Čak tri Zelena dala su po 12 koševa: Pilepić, Jelenković i Robertson, dok je Gunjina postigao 14.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore