Hrvatska
Ciboni pobjeda u Dubravi, Damiru Beneti pljesak i poklon

Ciboni pobjeda u Dubravi, Damiru Beneti pljesak i poklon

Autor: Krešmir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Odlazak u mirovinu

Sjajna svečarska atmosfera u ispunjenoj dvorani Dubrava ugostila je Furnir i Cibonu u 8.kolu HT Premijer lige. Slavili su Cibosi 109:77 u utakmici gdje su dominirali tri četvrtine i praktički već do poluvremena riješili pitanje pobjednika. Furnir je na startu poveo 4:3, a Cibona se rezultatski krenula odvajati serijom 12:0 da bi nakon role Lovre Mazalina, Domagoja Vukovića i Borne Kapuste na isteku prve četvrtine imala +17 (32:15), a do odmora i velikih +27 (55:28).

Treća četvrtina ponudila je odličnu igru Furnira koji je u tom periodu ubacio deset trica i 37 poena, a nakon sjajne akcije iz auta kada je Filip Bjelanović zakucao proključala je dvorana u Dubravi. Stigao je Furnir početkom četvrte četvrtine na samo minus 11 (78:67). Odgovor Vukova stigao je u seriji 28:5 za ostanak na prvom mjestu.

Prije početka susreta dvorana je pozdravila veterane Dubrave i Cibone koji su davne 1979.godine odigrali prvu međusobnu utakmicu, a posebnim poklonom klub iz Dubrave se zahvalio Damiru Beneti, jednom od osnivača kluba koji je od prije nekoliko dana otišao u mirovinu.

”Čestitke mojim igračima na odlične tri četvrtine u kojima smo dominirali prije svega u obrani pa je iz toga išao i dobar napad. Što se tiče ulaska u treću četvrtinu gdje smo primili 37 poena pričao sam s igračima i oni su svjesni da je to nedopustivo. Međutim nakon velike razlike na poluvremenu jednostavno su ušli opušteno. Nismo prvih pet minuta stisnuli, a onda je ulazak u posljednju četvrtinu bio dobar gdje smo dignuli ritam i došli do laganih poena. Igrali smo sa skraćenom rotacijom i praktički šest igrača, a evo danas se ozlijedio i Perasović pa nam ostaje vidjeti što će biti idućih dana. Sjajna atmosfera u dvorani i ovim putem čestitam Dubravi rođendan. Klub raste iz godine u godinu za jednu stepenicu i postaju respektabilan klub. Čestitke i gospodinu Damiru Beneti na njegovih 47 godina u klubu”..kazao je trener Cibone Josip Sesar koji danas nije mogao računati na Krešimira Ljubičića i Svena Smajlagića.

”Čestitao bih ekipi i stožeru na još jednoj pobjedi. Super smo ušli u utakmicu i otišli na dvadeset razlike u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo malo pali gdje je Furnir podigao ritam i pogodio teške šuteve. S obzirom na skraćenu rotaciju očekivao se pad u jednom trenutku, ali na kraju smo uvjerljivo dobili”…kazao je Mazalin prvi strijelac Cibone s 21 poenom. Krešimir Radovčić je dodao 20 uz 6 asista, a Vuković 19 uz 12 skokova.

Kod Furnira prvo ime Filip Paponja (20p, 5 as), a nakon susreta je kazao ”Imali smo jako loš ulazak u utakmicu i ono što smo se dogovorili nismo ispoštovali. U trećoj četvrtini smo igrali onako kako znamo i možemo, a na kraju je pobjeda Cibone više nego zaslužena. Hvala publici na sjajnoj atmosferi”.

Mateo Vidović i Dario Kuzmanović su dodali po 14, a Bjelanović 10. Trener Furnira Jeronimo Šarin je kazao ”Ovo nam je druga utakmica zaredom gdje smo imali loš ulazak. Jednostavno uvukla se neka nesigurnost u taj početak, a vjerojatno smo podlegnuli pod ovom sjajnom atmosferom i ispunjenom dvoranom. Nemam objašnjenja za to prvo poluvrijeme i onda je taj eksperiment u trećoj četvrtini uspio. Da je bilo malo više pameti mogli smo i više zakomplicirati utakmicu. Nismo uspjeli iskoristiti određenu prednost pod koševima jer nam je centarska linija danas totalno zakazala. Cibona je imala svoj dan i zasluženo slavila.  Ja im čestitam i želim puno sreće u nastavku”.