Europa i Svijet
Crni orlovi kažnjeni s dvije utakmice pred praznim tribinama

Crni orlovi kažnjeni s dvije utakmice pred praznim tribinama

Autor: Paulo Sarić

Da nevolja nikad ne dolazi sama potvrdila je i bolest Thompsona.

Četvrta utakmica finala doigravanja prvenstva Turske igrat će se pred praznim tribinama. Sinoćnja odluka Turske košarkaške federacije posljedica je nereda koje su izazvali domaći gledatelji za vrijeme neizvjesne treće utakmice u kojoj je Fener nakon produžetka slavio nad domaćim sastavom i došao na korak do naslova.

Podsjetimo, suci su četiri puta upozoravali domaću publiku da prestane s nesportskim ponašanjem, a susret je dva puta bio i prekidan. Prvi put na 15-ak minuta, a drugi put na gotovo pola sata, dok se dvorana nije ispraznila. Simpatizeri domaćeg kluba su u teren ubacivali petarde, boce, kovanice i upaljače zbog čega je Beşiktaş kažnjen s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama i s ukupno 50 000 turskih lira, kako prenosi portal Hurriyet.


Incidenti koji su se dogodili na trećoj utakmici finala bili su 11. ove sezone koje su prouzrokovali navijači Beşiktaşa, te prvi koji su kažnjeni s konkretnim mjerama.

Kao da stvari već nisu bili dovoljno loše za domaćina koji gubi 0-3 u finalu i potencijalno odlučujuću utakmicu igra pred praznim tribinama, danas je u bolnici završio i njihov ponajbolji igrač Michael Thompson. Amerikanac se požalio na velik umor i kratkoću daha te je završio u bolnici gdje mu je dijagnosticirana upala pluća zbog koje će propustiti završnicu turskog prvenstva.


Thompson je u tekućoj sezonu za Crno-bijele u prosjeku ubacivao gotovo 12 poena uz tri i pol asistencije po susretu. Četvrta utakmica finala prvenstva Turske igra se večeras s početkom u 19 sati.