Kolumne
Crvena zvezda neće biti topovska hrana bogatim klubovima Eurolige

Crvena zvezda neće biti topovska hrana bogatim klubovima Eurolige

U svoju 5. uzastopnu euroligašku sezonu Crvena Zvezda mts ulazi s potpuno novim sastavom i značajno podmlađenim stručnim stožerom

Ono što je ostalo isto jesu ambicije koje trostruki prvak ABA lige (u nizu) ima u najjačem europskom natjecanju.

Cilj je što bolje se predstaviti i ostvariti što veći broj pobjeda jer svaki trijumf donosi novčanu nagradu i povećava vrijednost samom timu kojeg predvodi najmlađi trener Eurolige Dušan Alimpijević.

Uvjerljivo je Zvezda startala i jedina ima sve pobjede u dosadašnjem dijelu ABA lige, ali Euroliga je jedan drugi svijet koji će pokazati pravu snagu nove Zvezdine momčadi.

Neke slabosti će biti očiglednije, ali će i igrači i trener ubrzano učiti i sve će to doći na naplatu u trenutku kada to Beograđanima bude najpotrebnije, a to je u završnici regionalne ABA lige koje im je ipak prioritet.

To je najplastičnije objasnio bivši trener crveno-bijelih Dejan Radonjić čije su prve riječi poslije jedne velike EL pobjede bile:

„ A sad Pionir za vikend neka progovori“ i odnosile su se na utakmicu ABA lige koja je odlučivala o prvaku.

„ Lijepo je pobjeđivati velikane, ali od ABA lige se živi“, rekao je tom prilikom trofejni trener Crvene Zvezde mts.

Prošlosezonsko Zvezdino gostovanje u Kaunasu bilo je više nego uspješno jer su Litvanci ušli u Zvezdin nevjerojatan niz od 7 pobjeda. Čak 14 trica su tada postigli tada Simonović i suigrači.

Od igrača koji će u petak izaći na parket to gostovanje posebno pamti Milko Bjelica koji je te večeri postigao rekord karijere u EL. Krilni centar Crvene zvezde podijelio je prošle sezone u Kaunasu čak osam asistencija.

Ipak svjesni su u Zvezdi da će ovo biti potpuno drugačija utakmica.

 "Žalgiris je odlična momčad koja ima sjajnu atmosferu u dvorani jer su zemlja koja iznimno voli košarku. Biće težak meč ali mi ćemo probati da pobjedom otvorimo i drugo takmičenje ove sezone.“

Ovo su riječi kapitena Crvene Zvezde Branka Lazića a i njegov trener misli slično.

„ Žalgiris je sličan Crvenoj Zvezdi jer mu glavninu momčadi čine domaći igrači. Igraju čvrsto i tvrdo, a imaju prednost jer imaju više utakmica više nego mi pa su uigraniji. Idemo tamo pokazati se u što boljem svjetlu i kako bi ispravili neke pogreške uočene na početku sezone.“, jasan je Alimpijević kao što je jasno da Zvezda ne ide u Litvu s bijelom zastavom već sa željom da pokažu kako unatoč prognozama neće biti topovska hrana za bogate EL klubove.

Utakmica u Kaunasu počinje u petak u 19 sati, utakmicu prenosi Sport klub.