Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: CSKA je svijet za sebe

FOTO: CSKA je svijet za sebe

Autor: Paulo Sarić

Unatoč velikom porazu dojmljiva je bila podrška i pljesak domaćoj momčadi u posljednjoj minuti susreta.

KK Zadar teško je poražen u drugom kolu Zadar Basketball Tournamenta. Bolji od momčadi Aramisa Naglića bio je jedan od najjačih klubova u Europi, moskovski CSKA, rezultatom 68-97, te će se domaći sastav u nedjelju s početkom u 16 sati boriti za peto mjesto.

Početak susreta nije nagovještavao ovakav ishod. Love Bašić je tricaški dobro otvorio utakmicu, a gosti su od početka rotirali i već u prvoj četvrtini dali priliku skoro svim igračima, pa je semafor nakon deset minuta pokazivao egal (18-18). Zadrani su se dobro dobro držali i u drugoj četvrtini. Iako je razlika u kvaliteti bila i više nego očita, domaća je momčad borbenošću makar privremeno nadomjestila nedostatak klase. Ipak, CSKA se trgnuo u nastavku pa je do odmora izgradio prednost od sedam koševa (31-38).

FOTO: Basketball.hr

Ključnim se pokazalo otvaranje nastavka. Dok je moskovski sastav iz svlačionica izišao prepun motivacije i potaknut očitim nezadovoljstvom trenera Itoudisa, domaćini su izgledali preplašeno i plaho. U tim se trenucima najbolje pokazala razlika u kvaliteti između dvaju suparnika. CSKA je drugi svijet za Zadar. U prvih pet minuta treće četvrtine ruski je euroligaš zabio čak 20 koševa, razigrao se Nando De Colo i riješio pitanje pobjednika. Ako ga je ikada i bilo. U posljednjih se devet minuta ušlo s gotovo 30 poena prednosti za goste, pa smo do kraja gledali tek odrađivanje posla. Oba su trenera pružila priliku svim igračima, pri čemu kod Rusa nitko nije igrao manje od deset minuta.

Velikom minusu unatoč, lijepo je bilo vidjeti podršku i pljesak domaćoj momčadi i na minus 30 minutu prije kraja. Konačni je rezultat postavio Luka Božić tricom s istekom vremena te se pobrinuo da Zadrani ne izgube s više od 30 razlike.

Upravo je mladi Božić bio najbolji u zadarskim redovima sa 17 koševa, dok je drugi dvoznamenkasti bio Toni Jelenković koji je dodao 11. Moskovljane je predvodio francuski reprezentativac Nando De Colo s 21 poenom, šest skokova i pet asistencija.