Intervjui
Cvitković i Piassevoli za Final Eight: Rađaju se novi klubovi i treneri poput Perinčića

Cvitković i Piassevoli za Final Eight: Rađaju se novi klubovi i treneri poput Perinčića

Košarkaške legende poznati zadarski trener Umberto Piasevoli i poznati novinar Slavko Cvitković u neformalnoj atmosferi dvorane Krešimira Ćosića otkrili su nam što misle o Kupu, koga vide u finalu, te igra li se sada bolja košarka nego u nekim prijašnjim vremenima.

 - Ovo sada ovdje u Zadru njima je odlično, oni se sada tu odmaraju, vidio sam da imaju tu svježinu. Oni se hvale s 55 utakmica, ja ne znam zašto ja sam imao 68 prijenosa od Europskog prvenstva, evo živ sam i još pišem kolumne za basketball.hr - rekao je poznati komentator i naš kolumnist Slavko Cvitković. Obojica naših sugovornika složili su se kako je ovakav sustav natjecanja s final eightom dobar. No Cvitković naglašava kako bi uz ovakvu završnicu trebalo biti i popratnog sadržaja za struku i sve što ide uz košarku. 

- Ipak se neke dobre stvari u HKS-u događaju – dodao je Piasevoli, jedinstvena kadetska liga je počela a iz razgovora s Josipom Vrankovićem čujem da je namjera od iduće sezone da mlađi kadeti i kadeti zajedno putuju i igraju. Imamo jedan model nogometa i rukometa koji se pokazao odličan, ta kadetska liga jedinstvena na razini države. 

Piasevoli je prokomentirao kako se danas igra svakako drugačija, atraktivnija košarka. Dodao je kako su neka pravila unaprijedila košarku, no kako su je neka unazadila.
- Činjenica da smo vidjeli Škrljevo koje smo gledali s podsmjehom, neka dečki rade, neka se nešto događa. Zabok, evo samo da se ne uobrazi, rađa se novi dobar trener – Perinčić i to je dobar put. Samo se moraju ove tri kategorije FIBA, ABA i Hrvatski savez usuglase.

 .