Hrvatska
Dani Splita u Zagrebu: Prkačin na Perasovića

Dani Splita u Zagrebu: Prkačin na Perasovića

Prvo ABA, a onda HT Premijer liga.

Dani Splita u Zagrebu, pred "Žutima" je dvomeč protiv Cibone. Najprije je u nedjelju u 19 sati na rasporedu dvoboj 19. kola ABA lige. Trener Splita Mile Karakaš već prvog dana kada je sjeo na klupu kazao je da ide od utakmice do utakmice, jedna po jedna tako da će o utakmici HT Premijer lige koja se igra u utorak u 18 sati govoriti uoči tog dvoboja.

- Čeka nas motiviran protivnik, sada je svaka utakmica biti ili ne biti, tako pristupamo treningu, pripremi za ono što nas čeka protiv Cibone. Ostali su bez Bilinovca kojeg cijenim i nedostajat će im u rotaciji, ali Cibona ima dovoljno kvalitetnih igrača da ga nadomjesti - kazao je Karakaš.

Za Splitovo trenera najvažnije je kako će izgledati njegova momčad.

- Nadam se da ćemo biti agresivni, rastrčani i staloženi u pravim momentima, s dobrim taktičkim odlukama - kaže Karakaš.

U dvoboju protiv Gorice jedan od najboljih Splitovih igrača bio je Ivan Perasović.

- Cibona je kvalitetna, za nas je ovo jedna od najvažnijih utakmica u ABA ligi, moramo dati sve od sebe i donijeti pobjedu - jasno će Perasović.

Bit će zanimljivo pratiti dvoboj Prkačin - Perasović, dvije velike nade hrvatske košarke, još uvijek juniori, ali s bitnim ulogama u Ciboni i Splitu. Rivali na terenu, ali i veliki prijatelji.

- S druge strane će biti Roko s kojim se dugo poznam, prijatelji smo, ali na terenu nema prijatelja. Trebamo doma donijeti pobjedu, to je najbitnije - kazao je Perasović.