Europa i Svijet
Hrvatska
Darko Planinić i službeno u Dinamu

Darko Planinić i službeno u Dinamu

Autor: Paulo Sarić

Hercegovac se zadržao u toplim krajevima.

Nakon što je jučer raskinuo ugovor sa španjolskom Gran Canarijom, centar hrvatske košarkaške reprezentacije brzo je pronašao novi klub. Visoki Hercegovac zadržao se u toplim krajevima te je s Kanara preselio na Sardiniju potpisavši jednogodišnji ugovor s talijanskim Dinamo Sassarijem.

- Zadovoljan sam, potpisao sam jednogodišnji ugovor pa se sada mogu mirno posvetiti hrvatskoj reprezentaciji – kratko je kazao Olimpijac iz Rija za HINA-u.

Iako se već jučer pričalo o tome, talijanski klub u kojemu je protekle sezone nastupao i Rok Stipčević, tek je danas službeno potvrdio da je posao zgotovljen.

Darko Planinić je karijeru započeo u Širokom Brijegu, odakle je preko Maccabija došao do Cibone s kojom je iznenađujuće osvojio naslov prvaka ABA lige. Narednu je sezonu proveo u Podgorici da bi se 2015. godine otisnuo u ACB ligu, prvo u redove Baskonije, da bi lanjsku sezonu proveo u Gran Canariji.




S Kanarincima je osvojio i prvi trofej u povijesti kuba, španjolski superkup svladavši u finalu Barcelonu 20 koševa razlike. Rođenom Mostarcu ovo će biti sedmi klub u trofejima bogatoj karijeri.

Sassari je prošlu sezonu završio na petom mjestu talijanskog prvenstva, da bi ispao već u četvrtfinalu doigravanja od kasnijeg finalista Aquila Basketa iz Tridenta. Planinić je već drugo regionalno pojačanje kluba s juga Italije, nakon što su prije nekoliko tjedana potpisali bivšeg igrača Partizana Williama Hatchera.