Europa i Svijet
Regija
Dejan Milojević odlazi u NBA, naslijedit će ga Vlada Jovanović?

Dejan Milojević odlazi u NBA, naslijedit će ga Vlada Jovanović?

Autor: R.I./Nova.rs

Veliki iskorak za mladog i telentiranog trenera.

Dejan Milojević napušta Mega Bemax i odlazi u SAD, dok će Vlada Jovanović gotovo sigurno zauzeti njegovo mjesto, saznaje Nova.rs

Nakon 10 sezona, mladi stručnjak odlazi u NBA, što je bio njegov san, koji je nedavno na izvjestan način najavio. Milojević je već tri puta bio član stručnih stožera NBA momčadi tijekom Ljetne lige, dok je u travnju govorio o velikoj obiteljskoj želji preseljenja 'preko bare'. Naime, njegov sin igra za Beovuk i trebao je dobiti stipendiju u SAD-u.

Njegov put u Megi započelo je 2010. godine, kada je imenovan sportskim direktorom, godinu dana nakon završetka velike igračke karijere, a 2012. godine sjeo je na klupu. Od tada je imao niz uspjeha, među kojima se izdvaja povijesno osvajanje srpskog Kupa Radivoja Koraća (2016.). 

Nedavno je na njegovu adresu stilo i veliko priznanje od Igora Kokoškova, novog izbornika Srbije, koji ga je uvrstio u stručni stožer reprezentacije. 

Milojević je imao najveći utjecaj na razvoj mladih i talentiranih igrača, od kojih je čak 10 iz Mega izabrano na NBA draftu, a mnogi imaju zapaženu NBA karijeru. Naravno, među njima se isticao Nikola Jokić. Milojević se profilirao kao specijalist za rad s perspektivnim košarkašima, koji u pravilu čekaju svjetla najjače lige svijeta kada prođu kroz "njegove ruke".

Došlo je vrijeme za Milojevićev iskorak i odlazak u NBA te da Vlada Jovanović zauzme njegovo mjesto. Bivši trener Partizana, Donjecka i Lokomotiv Kubana, kratko vrijeme i Igokee. Uspješno je vodio i U18 i U20 reprezentacije Srbije, dva puta je bio europski prvak s reprezentacijom do 18 godina i to  2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj.