Hrvatska
Derbi starih rivala Podravcu

Derbi starih rivala Podravcu

Autor: Teo Cilar

Podravac uvjerljiv u sjevernom derbiju.

Podravski derbi starih rivala iz regije sjever otišao je na stranu domaćeg Podravca koji je u 4. kolu došao do prve pobjede protiv Grafičara iz Ludbrega. Prvu utakmicu u sezoni poslije ozljede za Podravac je odigrao Stefan Zadravec i odmah je bio najbolji igrač susreta. 

Podravac-Grafičar 86:67 (23:15, 20:23, 18:13, 25:16)

Kompletna statistika utakmice

Igrači Podravca odlično su startali u susret, a na krilima kapetana i najstarijeg igrača lige Ivana Šipraka (40) dolaze do vodstva 20:4 u prvoj četvrtini. Šiprak je u toj seriji ubacio osam poena (dvije trice) dok je pet koševa ubacio povratnik Stefan Zadravec. Nakon uvodnok šoka, gosti su zaigrali bolje i serijom 11:3 zaključuju prvu četvrtinu kojom su prepolovili prednost Podravca.

Podravac je održavao stečenu prednost, a Grafičar je uporno pokušavao stići raspoložene domaćine. Najbliže što su došli bilo je minus pet u tri navrata tijekom druge četvrtine, treći i posljednji puta bilo je to na kraju prvog poluvremena koje završava rezultatom 43:38. 

Grafičar je u trećem periodu došao do minus dva, ali Podravac na krilima Tomislava Maslića, Stefana Zadravca i Hrvoja Sertića u završnici četvrtine opet odlaze na dvoznamenkastu prednost od 10 poena razlike. 

Grafičar u posljednjoj četvrtini više nije zaprijetio. Jednom su došli do minus osam, ali to je bilo najbliže što su došli u posljednjih deset minuta. Košarkaši Podravca do kraja su susreta samo povećavali prednost do konačnih plus 19, a to je ujedno bila i najviša razlika na susretu. Domaćini su tako došli do prve pobjede u sezoni koliko ih ima i Grafičar koji u ovom susretu nije mogao računati na Manuela Novaka i Tomislava Hatlaka. Stefan Zadravec predvodio je Podravac s 20 poena, sedam asistencija, četiri skoka i tri osvojene lopte, a njegov brat Julijan je ubacio 15 poena uz šest skokova, četiri asista i četiri osvojene lopte. Kod Grafičara najbolji Mario Novak s 18 poena i pet skokova te Vilim Poljak s 13 poena, nitko drugi nije bio raspoložen i dvocifren na što ukazuje i broj asistencija sastava iz Ludbrega. Imali su ih šest ukupno. Ponajbolji u toj statističkoj kategoriji u Grafičaru bekovi Mario Novak i Poljak ostali su bez i jedne asistencije na utakmici.