Hrvatska
Dinamo i Cedevita Junior zajedničkom press konferencijom najavili derbi

Dinamo i Cedevita Junior zajedničkom press konferencijom najavili derbi

Autor: Cedevita junior/Dinamo Zagreb Photo: Josip Begonja/KK Cedevita Junior

Nedjelja - 16 sati


U press centru u Draženovom domu održala se zajednička press konferencija s našim sportskim prijateljima iz KK Dinama uoči susreta 5. kola FAVBET Premijer lige.

Ovo je prvi međusobni duel ove sezone protiv gradskog rivala Dinama koji su nakon četiri kola upisali prvi poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Splita. Cedevita Junior je u prošlom kolu uvjerljivo slavila protiv Dubrovnika u Domu sportova i nakon tri odigrane utakmice imaju 2-1 omjer (utakmica 3. kola protiv Šibenke će se odigrati u srijedu 25.10).

Susret protiv Dinama zakazan je za nedjelju s početkom u 16 sati u KC Dražen Petrović. Prijenos utakmica će biti na Maxsport.

Na press konferenciji uoči utakmice bili su trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović i kapetan Josip Batinić.

“Drago mi je da su naši sportski prijatelji iz Dinama inicirali da održimo ovu zajedničku press konferenciju. Obe ekipe su dosta napredovale u zadnje dvije-tri godine, u svakom slučaju nas čeka jedna jako dobra i kvalitetna utakmica. Mi smo možda u maloj prednosti jer smo imali nekoliko dana da se pripremimo za ovu utakmicu dok je moj kolega Sesar imao utakmicu i teško putovanje. Ja očekujem jednu sportsku atmosferu, jednu pravu utakmicu i atmosferu. Pozivam naše navijače i navijače Dinama da dođu podržati svoju ekipu”, istaknuo je trener Damir Mulaomerović.

“Očekuje nas jedna dobra utakmica u nedjelju i jako nas veseli što utakmice Dinama i Cedevite Junior poprimaju konture pravog derbija. Mi izlazimo iz tjedna gdje smo se prikazali u pravom svjetlu u NLB ABA 2 ligi. Uspjeli smo se sada odmoriti i stvarno dobro treniramo. Ako pokažemo pravu energiju i u obrani i u napadu, možemo se nadati pozitivnom ishodu”, najavio je utakmicu Josip Batinić.

Nakon gostiju riječ su dobili domaćini. Josip Sesar naglašava kako njegovom Dinamu treba još vremena da se uskladi obzirom da je čak sedam novih igrača, ali vjeruje da su na pravom putu.

“Zahvalio bih se prije svega našim sportskim prijateljima iz Cedevite na podršci u nastojanjima da probudimo publiku u Zagrebu i odazivu na ovo druženje. Mislim da je ovo jako lijepa gesta i nadam se da će ovo zagrebačka publika prepoznati. Nadam se velikom broju navijača Cedevite, ali i naših navijača. Jučer smo imali slobodan dan, danas se pripremamo za utakmicu. Najbitnije mi je da smo napokon svi zdravi i pripremit ćemo se najbolje što možemo. Nadam se jednoj dobroj utakmici. Imali smo međusobnu pripremnu utakmicu, ali tu momčadi nisu bile kompletne, prošlo je od tada dosta utakmica i čeka nas jedna neizvjesna utakmica”, kazao je Josip Sesar.

Kapetan Dinama Hrvoje Garafolić priznaje kako je prisutan je određen umor u ekipi, ali naglašava da čim krene prvi sučev zvižduk se to zaboravlja.

“Cedevita je jedna jako dobra ekipa koju respektiramo. Sigurno je da smo visoko motivirani. Nadam se da će cijela ova priča nekog rivalstva koje imamo na perketu biti popraćena na tribinama. Jako se veselimo i jedva čekamo tu utakmicu”, kazao je Garafolić.


Standings provided by Sofascore