Hrvatska
Dinamo na pogon Juriča i Garafolića izborio majstoricu

Dinamo na pogon Juriča i Garafolića izborio majstoricu

Kvalifikacije za HT Premijer ligu.

  • Očekivano zanimljivo bilo je u drugoj finalnoj utakmici doigravanja za HT Premijer ligu u kojoj je Dinamo ugostio Cedevitu Junior i na kraju slavio pobjedu 88:80 s kojom je izborio ”majstoricu” koja će se igrati u subotu u Domu košarke Cedevita. Susret je rješen u posljednje dvije minute, a čovjek odluke je bio Marko Jurič koji je prvo zabio tricu za izjednačenje (80:80), a nakon promašaja Krstanovića i Ogrizovića prednost Dinamu vratio je Jurič polaganjem (82:80). Imala je Cedevita Junior priliku izjednačiti, ali je David Ušić promašio oba bacanja, a Jurič svoja zabio za 84:80. Nakon toga je krivo dodanu loptu Karla Vragovića presjekao novopečeni otac Hrvoje Garafolić i zakucao za pobjedu vrijednu treće odlučujuće utakmice.

Dinamo je uz 7 poena Nenada Delića poveo 9:4, a našto kasnije nakon trice Ivana Nakića Vojnovića i koša Garafolića i 14:8. Goste je do drugog izjednačenja (16:16) doveo Sven Smajlagić, a sastav Marka Trninića prvi puta je poveo u 9.minuti kada je Stipe Krstanović zabio bacanja za 23:21. U prvom poluvremenu koje je pripalo Cedeviti Junior 45:41 najveću prednost imala je upravo CJ poslije dvije trice Emira Šabića (39:31).

Treću četvrtinu tricom je otvorio Smajlagić (48:41), a uslijedio je brzi odgovor Dinama koji je serijom 11:2 stigao do prednosti 52:50. Garafolić je povukao Dinamo u odličnoj trećoj četvrtini gdje je Cedevita Junior četiri minute ostala bez koša iz igre, a momčad Milana Ličine to iskoristila i stigla na +9 (62:53). U posljednjih deset minuta mali broj poena, a CJ je stigla do izjednačenja (69:69), a posljednju prednost imala na 2,40 do kraja kada je Šabić zabio bacanja za 80:77.

”Čestitam Dinamu na današnjoj pobjedi. Danas smo imali premali broj raspoloženih igrača i bili smo premekani. Pali smo u igri u drugom poluvremenu i nismo zaslužili pobjedu. Uvjeren sam da ćemo biti bolji u trećoj utakmici u kojoj idemo na pobjedu”- kazao je Marko Trninić, trener CJ, a zadovoljstvo nije skrivao trener Dinama Milan Ličina.

 ”Očekivali smo ovako jaku utakmicu. Ipak je ovo finale. Oduševljen sam s borbom svojih igrača koji su na njihov pritisak odgovorili srcem. CJ je opet odigrala odličnu utakmicu. Danas smo mi zabili neke šuteve i pozivam sve ljubitelje košarke da u subotu gledaju live stream i uživaju u onome što će se dogoditi”.

Jurić (25p, 7as) i Garafolić (22p, 7sk) su predvodili Dinamo. Delić je dodao 14, a Nakić Vojnović 10. Kod CJ Krstanović je ubacio 18, Šabić 17, a Smajlagić 13.