Hrvatska
Dinamo slavio u Kostreni, Dželalija debitirao na klupi DepoLink Škrljeva

Dinamo slavio u Kostreni, Dželalija debitirao na klupi DepoLink Škrljeva

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škljevo

Dinamo ostao prvi vrhu, Škrljevo pri dnu

Dinamo je opravdao ulogu favorita pobijedivši u 12. Kolu Favbet Premijer lige DepoLink Škrljevo 91:77. Pobjednik je odlučen u prvih dvadeset minuta, a drugo poluvrijeme su Zeleni pod vodstvom novog trenera Edija Dželalije odlično parirali gostima iz Zagreba.

Nakon dva minimalna vodstva DepoLink Škrljeva na početku prve četvrtine, gosti iz Zagreba preuzimaju inicijativu i vodstvo, koje je na isteku prvih deset minuta iznosi 29:11 za Dinamo. Ivan Vučić s devet, Filip Kraljević sa šest, isto kao i Ivan Tvrtko Majić koji je postigao šest dvije trice napravili su plus osamnaest na kraju četvrtine.

I u nastavku mlada domaća momčad predvođena iskusnim Nikolom Stanojevićem pokušava parirati iskusnim gostima, ali nije im pošlo za rukom doći u manji zaostatak, nakon što su Plavi u dva navrata imali plus 25, pri rezultatima 19:44 i 21:46. Na veliki odmor otišlo se prednošću gostiju 31:50. U prvih dvadeset minuta najučinkovitiji kod Zelenih bio je Stanojević s 11 postignutih koševa, dok se kod Dinama Ivan Vučić zaustavio na 12.

Kakvo otvaranje drugog poluvremena za DepoLink Škrljevo. Na krilima Noe Svobode, Karla Uljarevića, ali nisu iskoristili i Viga Barta, Zeleni dolaze na minus deset 47:57 u 26'. Imali su domaćini prigodu i za manji minus, ali nisu iskoristili dva napada. Na isteku trećeg perioda igre Dinamo je imao plus trinaest 57:70.

U 36' nakon trice Stanojevića DepoLink Škrljevo dolazi na minus devet 70:79, a da se ne dogodi preokret pobrinuo se Mislav Brzoja s osam koševa u nizu. Na kraju pobjeda Dinama 91:77 uz devetnaest koševa Vučića i Kraljevića. Poslovično najbolji kod Zelenih bio je Stanojević s 24 postignuta koša i sedam skokova.

Standings provided by Sofascore