Hrvatska
Đorđević oduševljen Krešinim domom

Đorđević oduševljen Krešinim domom

Autor: Basketball.hr

Trener njemačke momčadi i jedna od najvećih zvijezda netom završenog Eurobasketa

Zadar je prvog dana Zadar Basketball Tournamenta poražen od minhenskog Bayerna rezultatom 78-68. Unatoč porazu, zadarski košarkaši ostavili su solidan dojam protiv moćnog protivnika. 

Trener njemačke momčadi i jedna od najvećih zvijezda netom završenog Eurobasketa Aleksandar Saša Đorđević poručio je nakon susreta "kako je ovo bila jedna dobra provjera za njegovu momčad". 

- Snažna utakmica koju smo vrlo dobro otvorili zahvaljujući ozbiljnom pristupu. Zadar se u drugoj četvrtini adaptirao na našu obranu, zaigrali su s tri visoka igrača na što neko vrijeme nismo imali rješenja te su pokazali kvalitetu i talent. Nedostaju nam tri važna igrača koji su dobili nekoliko dana odmora nakon Eurobasketa - Lučić, Mačvan i Jović i to se osjetilo na našoj igri. Moji igrači su u zavidnoj fizičkoj kondiciji i po tom pitanju mogu biti zadovoljan.  S druge strane, imali smo previše izgubljenih lopti, ponavljamo individualne greške iz prošle sezone i to moramo otkloniti. Prvi puta sam u dvorani Krešimira Ćosića i dvorana je fenomenalna.

Trener KK Zadar Aramis Naglić lošiji ulazak u utakmicu pripisao je kvaliteti protivnika. 

- Kasnije smo zaigrali puno bolje, i mogu reći da smo odigrali kvalitetnu utakmicu s kojom možemo biti zadovoljni, pogotovo jer smo znatno oslabljeni neigranjem Vladovića i Knowlesa. Volio bih više ovako jakih utakmica jer očekujem da ćemo profitirati na utakmicama sa snažnim protivnicima. Luka Božić je odigrao jako dobro, pogotovo kad uzmemo u obzir da je s nama tek dva dana. Unio je sjajnu energiju i već sada pokazao da će biti sjajno pojačanje. Vuković je pokazao da ima potencijala na poziciji krila, pogotovo u obrambenom dijelu i skok igri.