Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Dobar posao u Makedoniji. Klarica i Brala za savršeno otvaranje Zadrana na jakom turniru u Skopju

Dobar posao u Makedoniji. Klarica i Brala za savršeno otvaranje Zadrana na jakom turniru u Skopju

Autor: Paulo Sarić

Slijedi ogled s Partizanom.

Kadeti Zadra pobjednički su otvorili snažni međunarodni turnir za košarkaše do 16 godina koji se ovog vikenda igra u Skopju. Mladići Marka Selina jučer su u prvom kolu pred petstotinjak gledatelja uvjerljivo porazili bugarski Balkan iz Botevgrada rezultatom 61-38, da bi danas u obračunu koji se odigrao točno podne bili bolji i od vršnjaka iz podgoričke Budućnosti 64-61.

Pitanje pobjednika u jučerašnjem je susretu bilo riješeno praktički do poluvremena na koje su Dalmatinci otišli sa 17 poena viška što su do samog kraja dodatno povećali pa je priliku da na parketu pokažu što znaju dobilo svih 12 momaka koji su otputovali u glavni grad Makedonije, od čega su čak desetorica upisala dvoznamenkastu minutažu. Najefikasniji u redovima hrvatske momčadi bili su Krševan Klarica s 18 koševa i sedam skokova te Duje Brala sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti.

Danas je pred Zadranima bilo kud i kamo teži posao. 'Đetići' su se vrlo rano odvojili na dvoznamenkastu prednost. Petnaestak je minuta trebalo Selinovim mladićima da se prilagode na tempo suparnika, no kako je vrijeme odmicalo tako je igra postajala sve tečnija, a obrana sve čvršća pa su već u 25. minuti stvari vraćene na početak (38-39). Bolja igra kadeta KK Zadar nastavila se i u narednim minutama pa je semafor sredinom posljednje dionice pokazivao plus pet za Dalmatince (58-53) koji su stigli i do druge pobjede u skupini.

Zadrane su ponovno predvodili Klarica i Brala, ovaj put s 18, odnosno 15 poena, čemu je potonji dodao i 13 skokova, dok je dvoznamenkasti učinak upisao i Ante Beljan koji je ubacio 13 koševa.

Zadarski mladići iduću provjeru imaju u 18:30 sati se susreću s vršnjacima iz Partizana u susretu koji će odlučivati o prvom mjestu u skupini.