Hrvatska
Domagoj Matić spasio Agrodalm dvije sekunde prije kraja

Domagoj Matić spasio Agrodalm dvije sekunde prije kraja

Autor: KK Agrodalm

Pula je bila korak od iznenađenja.

U neizvjesnoj završnici susreta domaćin Agrodalm je uspio svladati goste iz Pule ubačajem Matića za pobjedu 2 sekunde prije kraja za konačan rezultat 61-59.                                        

Pula je stigla na Peščenicu osnažena s nekoliko novih igrača te su s kvalitetnim pojačanjima opravdano ušli u ovaj susret s visokim ambicijama.

Početak utakmice je protekao u dominaciji domaćina pa već nakon pet minuta igre ima osjetnu prednost 11-2. Međutim nekoliko u nizu promašenih otvorenih šuteva domaćina je dalo vjetar u leđa gostima te već početkom druge četvrtine imaju i vodstvo 16-19 ponajviše zahvaljujući dominantnom centru Pušiću. Obrane na obje strane su bile na visokom nivou pa i rezultat s malo koševa na poluvremenu 30-31 ne treba čuditi.

I u drugom poluvremenu gledamo tvrdu i borbenu igru u kojoj se izmjenjuju momčadi u vodstvu, ali ipak je Agrodalm prvi preko nekoliko uspješnih kontranapada ostvario prednost 50-42. Gosti se nisu predavali te su stalno prijetili i držali priključak izuzetnom borbenošću. Ipak na isteku 34. minute se dogodio značajan trenutak za domaćina kad je virtuozni Gržinić prodorom uspio iznuditi petu osobnu grešku Pušića i realizirati bacanja za Agrodalmovo vodstvo 56-51.

Uporni gosti su uspjeli kombiniranim obranama i realiziranim bacanjima i izjednačiti rezultat 59-59 na 19 sekundi do kraja. Nakon minute odmora u momčadi Joška Garme odgovornost je preuzeo kapetan Domagoj Matić te postigao pokazat će se pobjednički koš. Gostima su ostale dvije sekunde za napad koje nisu bile dovoljne da upute loptu na koš.

Kod domaćih dvoznamenkasti su bili Mijić s 14, Matić s 13, te Gržinić s 12 koševa. Kod gostiju je 18 koševa ubacio Pušić.