Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO Doron Jamchi: I sada se naježim kada govorim o Jazinama

VIDEO Doron Jamchi: I sada se naježim kada govorim o Jazinama

Autor: Branko Tabak

Ima nešto u tim Jazinama...

Završio je još jedan Zadar Basketball Tournament. U svom petom finalu turski Fenerbahce je stigao do četvrtog trofeja. Ruski CSKA i ove se godine morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je treće pripalo debitantima iz talijanske Olimpije Milano. 

Nekoliko se igrača na ovom turniru posebno istaknulo. Prije svega Mike James. Riječ je o igraču Olimpije koji je odnio oba pojedinačna trofeja. Sa 74 poena u tri utakmice bio je najbolji strijelac turnira, a u povijest će ući kao prvi igrač koji je osvojio titulu MVP-a, a da ne dolazi iz pobjedničke momčadi, štoviše, niti iz momčadi koja je igrala finale. Mike James je svojevremeno u dresu KK Zagreb igrao hrvatsko prvenstvo, da bi preko LA Lakersa i Panathinaikosa stigao u Milano. Sigurno je, bit će jedna od značajnijih figura nove sezone Eurolige. 

Valja izdvojiti i dvojicu mladih igrača. To su 23-godišnji Ivan Ukhov koji je ljetos stigao u redove ruskog prvaka CSKA i koji je bio jedno od najugodnijih iznenađenja turnira te 17-godišnji Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva koji dobiva sve više prostora u igri kod hrvatskog trenera Nevena Spahije

Video presjek posljednjeg dana turnira ponovno u prvi plan gura značaj Zadra na košarkaškoj karti svijeta. Jedan od najvećih izraelskih i europskih igrača u povijesti Doron Jamchi između ostalog je izjavio: 'I sada kada spomenem Jazine, naježim se...'.

Prema najavama organizatorice turnira Zdenke Zrilić prvi sljedeći korak bit će napravlje već za nekoliko dana, a to je određivanje datuma Zadar Basketball Tournamenta 2019.