Hrvatska
Double-double Prkačin i stopostotni tricaš Drežnjak

Double-double Prkačin i stopostotni tricaš Drežnjak

Prva pobjeda Cibone.

Kpetan Roko Prkačin je u pobjedi Cibone protiv Zaboka 85-69,  ostvario double-double učinak, a odličan je nastup imao i Mateo Drežnjak.

Prkačin je postigao 21 poen i 13 skokova, Drežnjak 20 poena (od čega je imao stopostotan šut za 3 poena, 5-5).

Trener Velić je nakon utakmice bio zadovoljan viđenim, a naglasio je kako se već ujutro nastavlja s pripremama.

Ivan Velić, trener Cibone:

Rasporedili smo minutažu s obzirom da smo i dalje u pripremnom periodu. I ovaj tjedan ćemo iskoristiti da fizički podignemo ekipu. Pad se očekivao i večeras, ali imali smo dovoljno raspoloženih igrača da to privedemo kraju kako treba. Prvo poluvrijeme jako dobro, drugo nije bilo baš kako smo zamislili, prvenstveno što se tiče skoka u kojem smo u prvom poluvremenu imali nadmoć. U drugom su igrači Zaboka to anulirali, imali su isto broj skokova kao mi. Vidi se da još nismo pravi, nova smo ekipa, moramo koristiti svih 12 igrača i zato je ova utakmica dobro poslužila. 

Koga bi istaknuli danas?

Neki su igrali manje, teško je u 10 minuta pokazati sve. Gnjidić je u otvaranju bio dobar, poslije je bio hladan pa nije imao dobru reakciju s klupe. Moore 6 asistencija za 15-20 minuta, dobro je vodio tim. Prkačin je odradio jako dobar posao, ne što se tiče poena već skokova. 13 skokova, to je ozbiljno. Za nagradu sutra ujutro u 11 sati dobivaju trčanje (smijeh). Jednostavno i ovaj tjedan moramo iskoristiti za maksimalno opterećenje i nastaviti pripreme.

Tražite li od igrača da kad skoče i povuku sami, kao što je Roko to danas napravio jednom?

Nije jednom, on to radi često, a ja to nikom ne branim. Ni Novačiću ni njemu, to su igrači koji to mogu, a to je samo stvar sigurnosti. Puno smo brži nego lani, puno više je tranzicije. Grešaka ima, ali ne možeš samo zbog jedne greške odustati od te ideje. Mi nećemo odustati, bit će i poraza…Mi u desetom mjesecu u 28 dana imamo 11 utakmica. Ako uđemo nespremni u taj mjesec bit ćemo u problemima, ali evo zato i dalje radimo na pripremi.

Potičete li Gnjidića da se oslobodi?

Moramo znati da je njemu ovo praktički prva sezona u seniorskoj ekipi. On ima odlične suigrače koji ga potiču i tjeraju ga da bude aktivniji. I to je jedna velika vrijednost koju imam u starijim igračima. Ja ga potičem da uzme koju loptu i otvoreni šut, a to rade i suigrači. Ovi iskusni igrači su stvarno maksimalno u službi mlađih igrača. Vjerujem da će Gnjidić doći na svoje. Ovo je nama praktički četvrta utakmica uključujući one s Igokeom i Dubravom u pripremnom dijelu. U prve dvije sezone smo rasli kako je sezona odmicala, nadam se da će tako biti i ove sezone.

Mateo Drežnjak, igrač Cibone:

Utakmicu smo otvorili kako je i trener tražio, agresivno u obrani, elegantno u napadu. Kasnije smo imali mali pad početkom drugog poluvremena, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu i u obrani i u napadu.

Kako si zadovoljan svojom izvedbom?

Pa možda da nije bilo izgubljenih lopti bilo bi puno bolje, ali zadovoljan sam. Danas smo se istaknuli Prka i ja, ali cijela je ekipa dobro odigrala.

Od tebe i Prke se i očekuje da se istaknete?

Da, pokušavamo da budemo na nivou, ali to dosta ovisi i o ekipi. Danas smo iskočili mi, sutra će netko drugi…

Ivan Tomas, trener Zaboka:

Mislim da su nas malo preplašili u prvom poluvremenu. Nismo se nikako snašli na tu njihovu čvrstu igru. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje, prvenstveno u obrani, pa smo uspjeli nešto i povezati u napadu. Sve u svemu, očekivan rezultat.

Šime Lisica, igrač Zaboka:

Ušli smo utakmicu sporo i bez obrane. Oni su poveli odmah 15 razlike u prvoj četvrtini. Moramo se okrenuti Sinju, to nam je konkurencija u ligi.

CIBONA – ZABOK 85-69 (25-15, 28-18, 11-18, 21-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE